Sosyal Medya

Güncel

Irak, aileleri DEAŞ'a katılan 188 çocuğu Türkiye'ye iade etti

Irak yönetimi, aileleri terör örgütü DEAŞ'a katıldığı tespit edilen 188 çocuğu, Türkiye'ye iade ettiğini açıkladı.



Irak yönetiminin elinde buklunan ve ailelerinin DEAÅž'a katıldıkları tespit edilen 188 çocuÄŸu, Türkiye'ye iade ettiÄŸi ortaya çıktı. 
 
Reuters'ın haberine göre, Irak, aileleri terör örgütü DEAÅž'a katılmış 188 çocuÄŸu Türkiye'ye iade ettiÄŸini açıkladı. Çocukları taşıyan uçak 17.30'da BaÄŸdat'tan hareket edecek.
 
UNICEF DE ÅžAHÄ°TLÄ°K ETTÄ°
 
Çocukların iadesinin, Irak ve Türkiye ile UNICEF temsilcilerinin olduÄŸu bir ortamda gerçekleÅŸtiÄŸi belirtildi.
 
Çocukların önemli bölümünün DEAÅž'lı teröristler tarafından Irak'ta bırakıldığı, 188 çocuÄŸun küçük bir bölümünün ise sınırı yasa dışı bir ÅŸekilde geçtikleri için yargılandıkları ve cezalarını tamamladıkları ifade edildi.
 
BAÄžDAT'TA 600 TÜRK ÇOCUK VAR
 
BaÄŸdat'taki merkezde tutulan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı en az 600 çocuk olduÄŸu tahmin ediliyor.
 
Türkiye'nin BaÄŸdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Irak'ta ebeveynleri terör örgütü DEAÅž'a katılanların çocuklarının Türkiye'ye getirilmesine iliÅŸkin, "Bayramdan önce çocukların hepsini olmasa bile önemli bir kısmını buraya getirmek gibi bir hedefimiz var. Onun için çalışıyoruz. Irak'ta çarklar ne kadar hızlı dönerse bayramdan önce çocuklar getirilebilir." açıklamasında bulunmuÅŸtu.
 
Yıldız, kadınların Türkiye'ye getirilmesi konusunda ise hukuki sürecin farklı bir boyutu olması nedeniyle ayrı bir süreç yürütüleceÄŸini belirterek, "Kadınlar için aynı süreci söylemek zor çünkü hapis cezasına çarptırıldılar. Suçluyla ilgili iade usulü terörle iliÅŸkili olanların yararlanmasına izin vermiyor. Dolayısıyla bizim farklı bir kombinasyon üzerinde çalışmamız lazım çünkü anlaÅŸmayla getirebileceÄŸimiz bir ÅŸey deÄŸil. AnlaÅŸmadan da bağımsız olarak tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaÅŸlarını almak istiyoruz dedik." ifadelerini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.