Sosyal Medya

Suriyeli çocuk yolda bulduğu 17 bin 500 lirayı sahibine teslim etti

Kahramanmaraş'ta Suriye uyruklu 15 yaşındaki Bilal İbrahim Elissa, bulduğu 17 bin 500 lirayı sahibi Gökçe Dayıoğlu'na teslim etti. Dayıoğlu, "Karşılaştığım manzara sonrasında önyargım nedeniyle ağladım" dedi. Suriyeli Elissa da, "Ben iyi bir şey yaptığıma inanıyorum, haram yemem" diye konuştu.



DHA'nın aktardığı habere göre, unlu mamuller imalatçısı Gökçe DayıoÄŸlu, çörek bırakmak için markete girerken çantasındaki 17 bin 500 lirayı düÅŸürdü. 2 çocuk annesi DayıoÄŸlu, kızını özel bir okula kaydettirmek için gittiÄŸi sırada çanta ve aracı kontrol etti ancak parasını bulamadı.
 
DayıoÄŸlu, sonrasında yaÅŸananları ÅŸöyle anlattı:
"Marketi aradığımda 'Bir Suriyeli para buldu' dediler ama ne kadar olduÄŸunu söylemediler. Telefon numarası bırakmış, numaradan Suriyeliyi aradılar ve parayı onlara teslim etmedi, ta ki ben gidinceye kadar. Gittim, paranın ne kadar olduÄŸunu, ne kadar 50'lik ve 100'lük olduÄŸuna kadar sorduktan sonra verdi. Ama ben çok kötü bir ÅŸekilde aÄŸlıyordum önyargım yüzünden. Suriyelilere karşı beslediÄŸimiz, yani hepsini bir tuttuk herhalde diye düÅŸünüyorum ve ÅŸimdi de gerçekten büyük piÅŸmanlığını yaşıyorum. Paramı bulan ve ismini bile sormayı unuttuÄŸum Suriyeliye teÅŸekkür ediyorum, Allah razı olsun. 17 bin 500 lira parayı alıp götürebilirdi de."
 
Parasını teslim aldığı sırada aÄŸlayınca Suriyelinin kendisini teskin etmeye çalıştığını belirten DayıoÄŸlu, "Bana, 'Hayır aÄŸlama. Haram deÄŸil bu senin, helal. Dönüp dolaşıp sana gelecekti' dedi. Ben kendisine ulaÅŸmasam parayı polise götürecekmiÅŸ. ÇocuÄŸumun okul parasıydı ve geri kavuÅŸtum" diye konuÅŸtu.

SURÄ°YELÄ° ELÄ°SSA: Ä°YÄ° BÄ°R ÅžEY YAPTIÄžIMA Ä°NANIYORUM, HARAM YEMEM
 
Öte yandan herkesin merak ettiÄŸi Suriyelinin 4 yıl önce Halep'ten KahramanmaraÅŸ'a gelen 4 çocuklu Elissa ailesinin oÄŸlu Bilal Ä°brahim Elissa olduÄŸu ortaya çıktı.
 
DHA muhabirinin ulaÅŸtığı, babası alüminyum doÄŸrama dükkanı iÅŸleten Elissa, arkadaşı Abdülfettah Attel ile birlikte namaz kılmak için camiye giderken parayı bulduklarını söyledi.
 
Paranın sahibine ulaÅŸmak için markete telefon numarasını bıraktığını, akÅŸam 17.00'ye kadar arayanın olmaması durumunda parayı polise teslim etmeye karar verdiÄŸini belirten Elissa, "Camiye gidiyordum telefona bakarken aÅŸağıda para vardı. ArkadaÅŸ sosyal deney olabileceÄŸini düÅŸündü. Çevredekiler fotoÄŸraf ve video çekip bizim alıp almayacağımıza bakacaklarını düÅŸündü. Bu nedenle o çok korktu, ben korkmadım. O yüzden ben parayı alıp namaza gittim. Namazı kıldıktan sonra geri geldim. Markete numaramı verdim, 'Paranın sahibi çıkarsa beni arasınlar' dedim" diye konuÅŸtu.
Eve gittikten 2 saat sonra telefonun çaldığını belirten Elissa, "Marketten aradılar, 'Paranın sahibi gelecek' dediler. Ben arkadaşımla birlikte gittim. Markette paranın sahibi olan kadın aÄŸlıyordu. Paranın miktarını sordum. 100'lük mü, 50'lik mi, poÅŸetin rengi gibi emin olmak için bazı sorular sordum. O kiÅŸi sahibi çıktı. Paranın sahibi bana teÅŸekkür etti. Çünkü o para helal, haram olsa kaybederdi. O yüzden Allah'a çok ÅŸükür sahibi çıktı. Ben iyi bir ÅŸey yaptığıma inanıyorum. 17 bin 500 lira bu zamanda iyi para. Ben Allah'tan korkuyorum, haram yemem. O yüzden parayı verdim" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.