Sosyal Medya

Güncel

AK Parti adına görev yapacak 300 avukata sandık eğitimi verildi

23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçiminde AK Parti adına görev yapacak 300 avukata sandık eğitimi verildi.



AK Parti, 31 Mart'ta yaÅŸananların tekrarlanmaması için tedbir alıyor.
 
Bu kapsamda ilk olarak AK Parti adına görev yapacak 300 hukukçuya hafta sonu sandık eÄŸitimi verildi. EÄŸitimden geçirilen 300 hukukçu da bu hafta Ä°stanbul’un ilçelerinde görev alan AK Partili sandık müÅŸahitlerini eÄŸitime tabi tutacak.
Türkiye gazetesinden Damla Peker'in haberine göre eÄŸitimlerde 31 Mart’ta sandıkta yaÅŸanan olumsuzluklar sunumlar, filmler ve örneklerle anlatılacak. Sayım döküm cetvelleri ve sandık tutanaklarının doÄŸru hazırlanması eÄŸitimin önemli baÅŸlıklarından biri olacak. Bu ÅŸekilde 23 Haziran’da sayım sırasında en az hatanın yapılması saÄŸlanacak.
Özellikle geçersiz sayılan oylarla ilgili hem hukukçular hem de sandık görevlileri uyarılacak.
 
AK Parti kurmayları, geçersiz oylarla ilgili “Oy sayımlarında en çok karşılaÅŸtığımız ÅŸeylerden biri vatandaÅŸlarımızın mührünü, tercih için ayrılan yuvarlak bölüm yerine, parti amblemi olan ampule bastıklarını gördük. Hatta bu ÅŸekilde 6 bin 189 geçersiz oy var” ÅŸeklinde deÄŸerlendirmelerde bulundu. EÄŸitimlerde özellikle bu konuya dikkat edilmesi istenecek.
Öte yandan sandık görevlileri belirlenirken son derece özenli davranılıyor.
 
AK Parti sandık kurullarında görev yapacak ve sandıklara müÅŸahit olarak görev alacak üyelerde tecrübe arıyor. Daha önceki seçimlerde görev yapmış ve seçimlerin saÄŸlıklı bir ÅŸekilde sonuçlanmasını saÄŸlamış isimlere tekrar görev verilmesi hedefleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.