Sosyal Medya

Pakistan ve Afganistan'da camilere yapılan saldırılarda ölü ve yaralılar var

Pakistan'da Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta kentindeki bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre iki kişi öldü, en az 15 kişi de yaralandı. Afganistan'ın başkenti Kabil'de ise bir camide cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı saldırıda bir din aliminin öldüğü, 16 kişinin yaralandığı bildirildi.



Pakistan'da bir caminin içinde cuma namazı sırasında yaÅŸanan bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre, iki kiÅŸi öldü, 3'ü ağır en az 15 kiÅŸi de yaralandı.

Belucistan eyaletinin baÅŸkenti Kuetta'nın PeÅŸtunabad bölgesinde yaÅŸanan olayla ilgili yerel medyaya hastane ve polis kaynaklarından yansıyan bilgiye göre, patlama namaz sırasında caminin içinde gerçekleÅŸti.

Belucistan eyaletinin baÅŸkenti Kuetta.
Belucistan eyaletinin baÅŸkenti Kuetta.

Rehmania Camisi içinde yaÅŸanan patlama nedeniyle ilk belirlemelere göre iki kiÅŸinin öldüÄŸü, 3'ü ağır en az 15 kiÅŸinin ise yaralandığı belirtilirken, namaz esnasında içeride en az 40 kiÅŸinin olduÄŸu ifade edildi.

Saldırıyı sosyal medyada paylaÅŸtığı mesajla kınayan Ä°çiÅŸleri Bakanı Åžehriyar Afridi, "Kuetta'da kötü güçler tarafından yapılan baÅŸka bir kötülük daha. Ramazanda bile camide ibadet eden masumları hedef aldılar. Bu güçlerin ibadet eden masum sivilleri hedef alması son derece acı verici. Bu güçlere karşı kararlılığımız bu korkak saldırıyla sarsılmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Patlamanın gerçekleştiği cami.
Patlamanın gerçekleÅŸtiÄŸi cami.

Basına açıklama yapan Belucistan Eyalet BaÅŸbakanı Jam Kamal Han Alyani ise saldırıyı kınayarak, "Bu mübarek ayda ve günde ibadet eden masumları hedef alanlar en ağır cezaları hakediyor." dedi.

Patlama sonrası etrafa saçılan eşyalar
Patlama sonrası etrafa saçılan eÅŸyalar

Saldırıyı üstlenen olmazken patlama, Pakistan'da ramazanın başından bu yana yaÅŸanan dördüncü saldırı oldu.

Belucistan'ın Gvadar kentindeki bir oteli basan teröristler 5 kiÅŸiyi öldürmüÅŸ, askeri operasyonla etkisiz hale getirilmiÅŸlerdi. Bir diÄŸer saldırıda ise Killa Abdullah kentinde bir aÅŸiret lideri öldürülmüÅŸtü.

En fazla can kaybı ise Pencap eyaletinin baÅŸkenti Lahor'daki Data Darbar türbesine düzenlenen saldırıda yaÅŸandı. Bu saldırıda 5'i polis, biri çocuk toplam 11 kiÅŸi hayatını kaybetti.

Afganistan ve Ä°ran sınırında bulunan Belucistan'da DAEÅž ve Pakistan Talibanı gibi grupların saldırıları yanında ayrılıkçı örgütler de sık sık saldırılarda bulunuyor.

Afganistan, Kabil.
Afganistan, Kabil.

Afganistan'ın baÅŸkenti Kabil'deki bir camide cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı saldırıda bir din aliminin öldüÄŸü16 kiÅŸinin yaralandığı bildirildi.

Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Nasrat Rahimi, basına yaptığı açıklamada, Kabil'deki El Takva Camisi'nde cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı saldırıda bir din aliminin öldüÄŸünü söyledi.

Saldırıda 16 kiÅŸinin yaralandığını ifade eden Rahimi, saldırının nasıl gerçekleÅŸtiÄŸinin henüz bilinmediÄŸini belirtti.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

KAYNAK: MECRA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.