Sosyal Medya

Güncel

Bedelli askerlikte yaş sınırı 20'ye indirildi

Yeni askerlik sisteminde her yaÅŸtan kiÅŸi bedelliden faydalanabilecek



AK Parti Milletvekili Mehmet MuÅŸ, yeni askerlik sistemine iliÅŸkin kanun teklifine göre, askerlik hizmeti süresinin 6 aya düÅŸürüleceÄŸini, bedelli askerliÄŸin kalıcı hale geleceÄŸini söyledi.

Yeni sistemde askerlik süresinin 6 aya indirildiÄŸini isteyenin maaÅŸ karşılığında 6 ay daha devam edebileceÄŸini hatırlatan MuÅŸ, verilecek maaşın asgari ücretten az olmayacağını söyledi.

"ASKERE GELMEDÄ°KLERÄ° HER GÜN Ä°ÇÄ°N CEZA ÖDEYECEKLER"

Bakaya kalanlarla ilgili de önemli bir detayı paylaÅŸan MuÅŸ, "Yoklama kaçağı olanlar ile bakaya kalanlar bedelli askerlikten yararlanamayacak. Bu durumdaki kiÅŸiler, askere gelmediÄŸi her gün için de ceza ödeyecek." dedi.

YASA ÖNCESÄ° BAKAYA KALANLARIN 1 HAKKI VAR

Mehmet MuÅŸ, yasa çıkmadan önceki tarihte asker kaçağı olanların iste 1 defaya mahsus affedilerek bedelliden faydalanabileceÄŸini söyledi.

BEDELÄ° 2 KATINA ÇIKTI

Bir diÄŸer önemli ayrıntı ise bedellideki yaÅŸ meselesi. Mehmet MuÅŸ bu konuda da son bilgileri paylaÅŸtı. Mehmet MuÅŸ, "20 yaşını dolduranlar bedelliden faydalanabilecek. Yeni askerlik sisteminde bedelli ücreti 31 bin lira." dedi.

Son çıkan bedelli yasasında bedelli askerlik ücreti 15 bin lira olarak belirlenmiÅŸti. Bu yasayla birlikte bedelli askerliÄŸin bedeli 2 katına çıkıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.