Sosyal Medya

Güncel

AB Komisyonu Başkanından Avrupa aşırı sağına: Aptal milliyetçiler

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, güç kazanan Avrupa aşırı sağı için 'Popülist, aptal milliyetçiler kendi ülkelerine aşık' dedi.



Brüksel'de CNN televizyonuna konuÅŸan Avrupa BirliÄŸi (AB) Komisyonu BaÅŸkanı Jean-Claude Juncker, genel olarak olumlu geliÅŸmelerdense olumsuz geliÅŸmelere odaklanmanın daha kolay olduÄŸunu, bu durumun da Avrupa'da aşırı sağın güç kazanmasını kolaylaÅŸtırdığını kaydetti.

"APTAL MÄ°LLÄ°YETÇÄ°LER"

Juncker, "Bu popülist, aptal milliyetçiler kendi ülkelerine aşık. Uzaktan gelenleri sevmiyorlar, ben uzaktan gelenleri seviyorum. Kendimizden daha kötü durumda olanlarla dayanışma içinde olmalıyız." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Ä°ngiltere'nin birlikten ayrılma sürecinin AB'ye olan desteÄŸi artırdığına iÅŸaret eden Juncker, "Brexit sürecini insanlar izliyor ve AB'den ayrılmanın söylenildiÄŸi kadar kolay olmadığına ÅŸahit oluyorlar." ifadelerini kullandı.

Juncker, zorlu Brexit sürecinin bir an önce sonlandırılması gerektiÄŸini, belirsizliÄŸin sadece Avrupa ve Ä°ngiltere'ye deÄŸil, tüm dünyadaki ekonomik büyüme eÄŸilimine zarar verdiÄŸini ifade etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.