Sosyal Medya

Güncel

ABD: Esed rejiminin yeni kimyasal saldırılar gerçekleştirdiğini tespit ettik

ABD Dışişleri Bakanlığı, Beşar Esed rejiminin Suriye'nin kuzeybatısında yeni kimyasal saldırılar gerçekleştirdiğini tespit ettiklerini açıkladı.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı, BeÅŸar Esed rejiminin Suriye'nin kuzey batısında yeni kimyasal saldırılargerçekleÅŸtirdiÄŸini tespit ettiklerini açıkladı. 

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Suriye'ye iliÅŸkin yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, rejimin yeni kimyasal silah kullandığı belirtileri dahil Esed rejiminin Suriye'nin kuzeybatısındaki operasyonlarını yakından izliyor." dedi.

Ortagus, "Maalesef ki 19 Mayıs 2019'da Suriye'nin kuzey batısında bir klor gazlı saldırı dahil, Esed rejimin kimyasal silah kullanımına yeniden baÅŸlayabileceÄŸine iliÅŸkin iÅŸaretler görmeye devam ediyoruz. Bu olayla ilgili bilgi toplamaya devam ediyoruz ancak Esed rejimi kimyasal silah kullanırsa ABD ve müttefiklerinin hızlı ve uygun bir yanıt vereceÄŸine dair uyarımızı tekrar ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

19 Mayıs'daki saldırının, Esed rejiminin ateÅŸkesi ihlal edip milyonlarca sivili tehlikeye atarak saldırı baÅŸlattığı Ä°dlib bölgesinde meydana geldiÄŸini belirten Ortagus, söz konusu saldırının Suriye'nin çeÅŸitli bölgelerindeki çatışmalardan kaçan ve Ä°dlib'e sığınan mültecileri hedef aldığını kaydetti. 

Morgan Ortagus, açıklamasında ÅŸöyle devam etti: 

"Rejimin Suriye'nin kuzey batısındaki toplumlara yönelik saldırıları durmalıdır. ABD, BaÅŸkan Donald Trump tarafından 2018 Eylül'de yapılan uyarısını yineliyor. Ä°dlib'de çatışmaları azaltma bölgesine yönelik bir saldırı, bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyecek düÅŸüncesiz bir gerginlik olur. Rusya'nın son zamanlarda Beyaz Baretlilerin ve diÄŸerlerinin Rusya ve Esed rejimine karşı karalama kampanyasının parçası olduÄŸu iddiası, Rusya ve Esed rejiminin gerçekleÅŸtirdiÄŸi kimyasal silah saldırılarından baÅŸkasını suçlamaya yönelik bilgi kirliliÄŸinin parçasıdır."

Esed rejiminin 24 Kasım 2018'de muhalifleri suçlamak için Halep yakınlarında bir kimyasal saldırı gerçekleÅŸtirildiÄŸini uydurduÄŸunu kaydeden Ortagus, "Rusya ve Esed rejimi zaman zaman, Esed rejiminin barbarca kimyasal saldırılarını haklı çıkarmak için bu tür yanıltıcı iddiaları ortaya atmıştır." ifadesine yer verdi.

Morgan Ortagus, "Gerçekler ortadadır. BirleÅŸmiÅŸ Milletlerin tekrar tekrar vardığı sonuca göre, Suriye'de gerçekleÅŸtirilen doÄŸrulanmış kimyasal saldırıların tamamını Esed rejimi kendisi gerçekleÅŸtirmiÅŸtir." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.