Sosyal Medya

Güncel

Abdurrahman Dilipak: Kızılca kıyamet ha koptu ha kopacak gibi. Savaş başlamadan beyinlerde ve yüreklerde bombalar patlamaya başladı bile

Abdurrahman Dilipak- Yeni Akit



Vanga teyze demiÅŸ ki, 2019’da Türkiye ile Yunanistan savaÅŸa girecek. Nostradamus’da da varmış. Ege’de depremden söz ediyorlarmış.
 
Åžimdi onlarla uÄŸraÅŸacak vaktimiz yok. Aylardan ramazan ve biz seçimle uÄŸraşıyoruz. Hele ÅŸu YSK gerekçeli kararını açıklasın, sonra bakarız. SavaÅŸ-mavaÅŸ diye bu seçimler bir daha ertelenecek olursa seçmen kafayı yiyecek.
 
“Vanga teyze”nin kehanetleri, “Herkes Vanga baba diyor, ama sözkonusu kiÅŸi hatun”.. Her ÅŸey bir tarafa da, “Trump amca” (Uncle Sam’dan kinaye) ne yapacak! Mahalle kabadayısı Netanyahu, Kushner’in “yol arkadaşı Veliahd Prens hazretleri ne yapacak!
 
Kushner “muzip” biri, sen git bir Suudi hatun bul, sahnede yarı çıplak dans ettir, sonra da dans arasında Fatiha okut! O mu tezgahladı bunu bilmem ama, bir “üst akılsız” Ä°slam’ı ve Müslümanları aÅŸağılamak için her haltı yiyor.
 
Asıl haber ÅŸu: Bahreyn DışiÅŸleri Bakanlığı, vatandaÅŸlarını Ä°ran ve Irak’a seyahat etmemeleri konusunda uyaran bir mesaj yayınladı. Irak ve Ä°ran’da olan vatandaÅŸlardan da derhal bu ülkeleri terk etmeleri istendi. Öte yandan; Suudi Arabistan basını, Riyad yönetimi ve bazı Körfez ülkelerinin, ABD’nin askeri güçlerinin Arap Körfezi sularında ve Körfez topraklarında yeniden konuÅŸlandırılması talebini onayladığını yazdı.
 
Daha önce de ABD, Irak’taki ve Ä°ran’daki ABD’lilerin, hatta Irak’ta, zorunlu görevi bulunmayan tüm Amerikalıların ülkeyi terk etmesi çaÄŸrısı yapmıştı.
 
ABD’nin acelesi var. Ramazan bitmeden Müslümanlara acı vermeleri gerek. Åžeytanları öyle istiyor çünkü. Ve Netanyahu’nun da dediÄŸi gibi, bugün kendilerine destek veren Arap ülkeleri de var.
 
Ä°ran Irak’taki askeri varlığını tahkim ediyor bu arada. Olan Irak’a ve Irak halkına olacak. Bir yanda ABD ve Ä°srail, öte yanda Ä°ran ve Ä°srail’in yanında saf tutan birtakım Arap ülkeleri. 
 
AB ülkeleri ÅŸimdilik sesini çıkarmıyor. Türkiye ve Ä°ngiltere aslında Irak’ın garantörü ama soran yok. Fransa da Suriye’de garantör. O da seyirci. Rusya ve Çin yakın takipte.
 
Irak fiilen bölünmüÅŸ durumda. Kürtler Musul’da, Åžiiler Basra, Necef, BaÄŸdat karışık, Kerkük Ä°ran Kürt, Araplar arasına sıkışmış. Sünni Araplara zaten soran yok.
 
Åžiiler arasında da örtülü bir rekabet var. Ä°ran mı Irak’ı yutacak, Irak mı Ä°ran’ı! Arap Åžiası, Dünya Åžia’sının merkezinin Kerbela olduÄŸunu söylüyor.
 
Kuveyt geliÅŸmelerden rahatsız. Fav’ı Çin’e kiraladı ama, bölge yeni bir savaşın eÅŸiÄŸinde.
 
Bir füze savaşı bekleniyor. Hedefte Ä°ran var. Ä°ran’ı Azerbaycan, Huzistan, Belucistan, Kürdistan ve Fars bölgesi olarak bölmek istiyorlar. Åžia, Lübnan’da, Yemen’de, Suriye’de üslenmiÅŸ durumda. Aslında Pakistan’da da varlar.
 
ABD ve Ä°srail saldıracak ama, büyük ihtimalle Suud topraklarını kullanacaklar. Suudi Arabistan, hatta bazı Körfez ülkeleri ve Suudi Arabistan bu çatışmadan nasıl çıkacak göreceÄŸiz.
 
Bu Ä°ran’a verilen bir gözdağı mı, ya da Ä°ran üzerinden “Rusya, Çin, hatta Türkiye’ye, diÄŸer Ä°slam ülkelerine verilen bir gözdağı mı, onu da göreceÄŸiz.
 
Tabii, böyle bir çatışmanın ne kadar süreceÄŸi ve sonucunun ne olacağını kestirmek de kolay deÄŸil.
 
Ä°çiÅŸleri Bakanının DAEÅž’in Türkiye’de ve bölgede hiç olmadığı kadar faal hale geldiÄŸi uyarısını da dikkate almak gerek. PKK’daki hareketlenme, Gezi bileÅŸenlerindeki hareketlenme, Yunanistan’daki hareketlenme ve Suriye konusundaki hareketlilik bir yerde aynı kaynaktan besleniyor.
 
Kushner, Dahlan ve Suudi Veliahd Prensden oluÅŸan “Åžeytan üçgeni”ne dikkat. Buna Sisi’yi de eklemek mümkün. Bu koalisyona katılması beklenen, Netanyahu’nun sözünü ettiÄŸi bölgede baÅŸka isimler de var.
 
Akdeniz, Kızıldeniz, Basra Körfezi, Bab-ul Mendeb, Hind Okyanusu’nun Somali ve Ä°ran sahillerindeki askeri hareketlilik geliyorum diyen bir tehlikenin ilk iÅŸaretleri sayılabilir..
 
Bu iÅŸ sonunda Ä°ran Azerbaycan’ı üzerinden Azerbaycan Cumhuriyetini de ilgilendiriyor. Son zamanlarda Azerbaycan’a yönelik siber saldırılardaki olaÄŸanüstü artışı bu geliÅŸmelerle iliÅŸkilendirmek de mümkün. Hazar Koalisyonunda Rusya da var. Rusya Akdeniz’de de var, Suriye’de de. Hazar’daki askeri gücünün kapsama alanı körfez, Kızıldeniz ve Akdeniz’in doÄŸusuna kadar geniÅŸliyor.
 
EÄŸer Yunanistan ABD’nin ve Ä°srail’in başını çektiÄŸi ÅŸer ittifakı içinde yer alacaksa, Kıbrıs konusu da bizi yakından ilgilendiriyor. Tam böyle bir zamanda KKTC’de baÅŸ gösteren siyasi kriz ve belirsizlik de bu anlamda can sıkıcı olmasını ötesinde kuÅŸku uyandırıcı. Kıbrıs’ta bir kriz yaÅŸanacaksa, Ä°ngiltere’nin Agratur’daki ve Dikelya’daki üslerindeki askerleri ve donanması herhalde oturup geliÅŸmeleri izleyecek deÄŸildir.
 
Sahi bir çatışma ve iÅŸlerin kontrolden çıkması durumunda NATO ne yapacak. Ä°ki NATO müttefikinin de karşı karşıya gelmesi durumunda ne olacak.
 
AB’nin bu geliÅŸmeler karşısındaki sessizliÄŸi de ilginç. HoÅŸ, bütün bu geliÅŸmeler karşısında Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi Konferansı, Arap BirliÄŸi, Afrika BirliÄŸi, Türk dünyası, Karadeniz ülkeleri, Akdeniz ülkeleri ya da bölgesel iÅŸbirliÄŸi konferansı ülkeleri ne yapıyor ki. Åžangay 5’lisi ne yapıyor.
 
Ä°nsanlar ne yapsın bu durumda. Akıl ve vijdan sükut etmiÅŸ. Kimse tatmin edici bir ÅŸey söylemeyince, gelsin Nostradamus, gelsin Vanga baba, gelsin kahinler, ezoterim.
 
Başlasın Mehdi-Mesih tartışmaları, kıyamet savaşları, Melhame-i Kubra, Armageddon, kara bayraklılar..
 
Kızılca kıyamet ha koptu ha kopacak gibi. SavaÅŸ baÅŸlamadan beyinlerde ve yüreklerde bombalar patlamaya baÅŸladı bile. Irak’ta, Suriye’de göçe hazırlanan yüzbinlerce, milyonlarca insan denklerini hazırlamaya baÅŸladı bile. Ä°nsin Åžeytanları, büyük Åžeytanın emrinde ademoÄŸullarına meydan okuyor.
 
Ve ben Hz. Adem’in yurdunda, Urfa’dan yazıyorum bunları. Selâm ve dua ile.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.