Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Abdulmehdi'yi resmi törenle karşıladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'yi resmi törenle karşıladı.



Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Irak BaÅŸbakanı Adil Abdulmehdi'yi resmi törenle karşıladı.

Konuk BaÅŸbakan Abdulmehdi'nin bulunduÄŸu makam aracını CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nin önündeki caddede karşılayan süvariler, protokol kapısına kadar eÅŸlik etti.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Abdulmehdi'yi CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nin ana giriÅŸ kapısında karşıladı. ErdoÄŸan ve Abdulmehdi'nin tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eÅŸliÄŸinde iki ülkenin milli marÅŸları çalındı.

Abdulmehdi, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı Türkçe, "Merhaba asker" diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

Ä°ki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında ErdoÄŸan ve Abdulmehdi, merdivenlerde Türkiye ve Irak bayrakları önünde gazetecilere poz verdi.

ErdoÄŸan ve Abdulmehdi, baÅŸ baÅŸa ve heyetler arası gerçekleÅŸtirecekleri görüÅŸmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Törende, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Çevre ve Åžehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile CumhurbaÅŸkanlığı Ä°letiÅŸim BaÅŸkanı Fahrettin Altun da yer aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.