Sosyal Medya

Güncel

İBB Meclisi'nde Gül, Davutoğlu ve Arınç tartışması

İBB Meclisi'nin oturumunda CHP İBB Meclis Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, seçimin iptaliyle ilgili Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Ahmet Davutoğlu'nun eleştirilerini hatırlattı. AK Parti'liler tepki gösterince de Subaşı, "Siz bunu Sayın Abdullah Gül'e, Bülent Arınç'a, Davutoğlu'na anlatın" dedi.



Ä°BB Meclisi Mayıs Ayı 1. Oturumu seçimlerin yenilenmesi tartışmasıyla açıldı. Ä°BB Meclisi Mayıs Ayı 1. Oturumu tartışmalarla baÅŸladı. Ä°lk sözü alan CHP Ä°BB Meclis Grup BaÅŸkanvekili DoÄŸan Subaşı YSK'nın kararını eleÅŸtirdi. Subaşı ÅŸöyle konuÅŸtu: YSK ben bu süreci idare edemedim demiÅŸtir. Bu 16 milyonluk seçmen kitlesine haksızlıktır. Türk demokrasisi çok büyük bir yara almıştır. Bunu halkımız 23 Haziran'da halkımız çözecek. Sizden farklı düÅŸünen sizden insanlar da var. Sayın Abdullah Gül, "Bir arpa boy yol gitmemiÅŸiz" dedi. Sayın Arınç, "Siz böyle giderseniz her gün Ä°mamoÄŸlu'nun üzerine koyuyorsunuz. 5 yıl sonrasının cumhurbaÅŸkanı adayına hazır olun. Siyasetçiler el çeksin bu iÅŸten" dedi. Seçimi kimin kazandığı belli. Sayın Ekrem Ä°mamoÄŸlu, aylardır kucaklaÅŸalım" diyor. Seçim çocuk oyuncağı deÄŸildir. Bu iÅŸin bir kitabı kuralı vardır.
 
Subaşı'nın ardından AK Parti'nin Ä°BB Grup BaÅŸkanvekili Tevfik Göksu kürsüye geldi. Göksu, "Bakın biz ÅŸiir okudu diye hapse atılan, belediye baÅŸkanlığı elinden alınan günler yaÅŸadık. O gün sizler alkışladınız. Siz de seçimi kazandığınıza inanmıyorsunuz ondan korkuyorsunuz." diye cevap verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.