Sosyal Medya

Güncel

Filistinli alimlerden 'Yüzyılın Anlaşması'na karşı Filistin halkına destek çağrısı

Filistin Alimler Birliği, İslam ve Arap ülkelerinden 'Yüzyılın Anlaşması'na karşı Filistin halkına destek vermeleri çağrısı yaptı.



Filistin Alimler BirliÄŸi, Ä°slam ve Arap ülkelerinden "Yüzyılın AnlaÅŸması"na karşı Filistin halkına destek vermeleri çaÄŸrısında bulundu.

Birlik BaÅŸkanı Mervan Ebu Ras, Gazze'de düzenlediÄŸi basın toplantısında, ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın Ä°srail-Filistin meselesinin çözümü için öne sürdüÄŸü "Yüzyılın AnlaÅŸması" planının Ä°srail lehine Filistin davasını tasfiye etmeyi amaçladığını belirtti.

"TRUMP Ä°ÅžGALCÄ° Ä°SRAÄ°L'Ä°N TARAFINDA OLUP FÄ°LÄ°STÄ°N HALKININ DÜÅžMANIDIR"

Ä°slam ve Arap ülkelerinden "Yüzyılın AnlaÅŸması"na karşı Filistin halkına destek vermeleri çaÄŸrısında bulunan Ebu Ras, "Trump, iÅŸgalci Ä°srail'in tarafında olup Filistin halkının düÅŸmanıdır. Bu yüzden barış için ara bulucu olmaya uygun deÄŸildir." dedi.

"KUDÜS FÄ°LÄ°STÄ°N'Ä°N EBEDÄ° BAÅžKENTÄ° KALACAK"

Ebu Ras, Kudüs'ün Filistin'in ebedi baÅŸkenti kalacağını ve Trump'ın Kudüs kararının bu gerçeÄŸi deÄŸiÅŸtirmeyeceÄŸini vurgulayarak, Arap ve Ä°slam ülkelerinden Filistin ve Kudüs'ü koruma adına sorumluluklarını üstlenmeleri çaÄŸrısı yaptı.

Medyada, "Yüzyılın AnlaÅŸması" adıyla bilinen ABD'nin hazırladığı Orta DoÄŸu barış planının detayları gelecek haziran ayında açıklanacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.