Sosyal Medya

Pakistan'da beş yıldızlı otele silahlı saldırı

Pakistan'ın Belucistan eyaletinde silahlı 3 saldırgan beş yıldızlı bir otele girmeye çalıştı. Olayda en az bir güvenlik görevlisi öldü, üç saldırgan ise vurularak öldürüldü.



Saldırı, Çin'in multimilyar dolarlık yatırım yaptığı liman kenti Gwadar'da bulunan Pearl Continental Hotel'de yaÅŸandı. Yetkililer Ramazan nedeniyle otelde çok az sayıda turist ve çalışan bulunduÄŸunu açıkladı.

Otelde kalanların çoÄŸu güvenli bir ÅŸekilde tahliye edildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre Ayrılıkçı Belucistan KurtuluÅŸ Ordusu adlı örgüt saldırıyı üstlenerek, hedeflerinin Çinli ve diÄŸer yabancı yatırımcılar olduÄŸunu açıkladı.

Ayrılıkçı militanlar Çin yatırımının yerel halka çok az faydası olacağını savunuyor.

Saldırganların yerel saatle 16.50 civarında otele girmeye çalıştığı, güvenlik görevlileriyle çatışmaya girdiÄŸi belirtildi. Olayda en az bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, saldırganlar ise güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.

Geçen haftalarda yine Belucistan'da silahlı saldırganlar 11'i asker olmak üzere 14 kiÅŸiyi öldürmüÅŸtü.

BELUCÄ°STAN

Afganistan ve Ä°ran'la sınırı olan Belucistan, Pakistan'ın en büyük ve en yoksul eyaleti. Bölgede çok sayıda örügt yapılanması bulunuyor.

Ekonomisi büyük ölçüde doÄŸalgaza dayanan eyalet, Çin altyapı projeleriyle dönüÅŸtürülmeye çalışılıyor.

Belucistan, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru adlı dev projenin merkezinde yer alıyor. Çin, milyarlarca dolara mal olacak bu altyapı projesiyle batıdaki Åžincan eyaletini Arap Denizi'ndeki Gwadar limanına baÄŸlamayı hedefliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.