Sosyal Medya

Güncel

Guaido ABD ordusu ile 'iÅŸ birliÄŸi' istiyor

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido, temsilcisine ABD ordusu ile "iş birliği" konusunda görüşmesi talimatı verdiğini belirtti.



Guaido, bir grup askerle 30 Nisan'da baÅŸarısızlıkla sonuçlanan kalkışma giriÅŸiminde rol aldığı için tutuklanan AN Birinci BaÅŸkan Yardımcısı Edgar Zambrano için baÅŸkent Caracas’ın Baruta semtinde düzenlenen protesto mitinginde taraftarlarıyla buluÅŸtu. 

Alfredo Sadel Meydanı'nda önceki mitinglerine oranla oldukça düÅŸük sayıda Venezuelalıya hitap eden Guaido, Venezuela'ya yönelik askeri müdahale tartışmalarını yeniden alevlendirecek açıklamalarda bulundu.

Guaido, ABD'deki temsilcisi Carlos Vecchio'ya ABD Ordusu Güney Komutanı Craig Faller ile görüÅŸmesi talimatı verdiÄŸini aktardı.

"Büyükelçimiz Vecchio'dan, direk iliÅŸki kurabilmek ve iÅŸbirliÄŸi için bir anlaÅŸmaya varabilmek amacıyla Güney Komutanı Amiral Craig Faller ile derhal görüÅŸmesini istedim." ifadelerini kullanan Guaido, "iÅŸ birliÄŸi ve direkt iliÅŸki" ile neyi kastettiÄŸini açıklamadı.

Guaido, ayrıca ülkesinde Kolombiyalı silahlı isyancı sol örgüt Ulusal KurtuluÅŸ Ordusu (ELN) ile Kübalıların varlık gösterdiÄŸini ve bu varlığın iÅŸgal anlamına geldiÄŸini iddia etti.

Faller davet bekliyorum demiÅŸti

ABD Ordusu Güney Komutanlığı 9 Mayıs'ta Twitter hesabından Faller'in Venezuela ordusu içindeki Guaido destekçileri ile konuÅŸmak için Guaido'nun davetini beklediÄŸine yönelik açıklamalarını paylaÅŸmıştı.

Guaido dün sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamada ülkesini Kolombiyalı "terör örgütü" ELN'ye ev sahipliÄŸi yapmakla itham eden Kolombiya Devlet BaÅŸkanı Ivan Duque ile telefonda görüÅŸtüÄŸünü duyurmuÅŸtu.

Duque ile bu konuyu ele aldıklarını belirten Guaido, Venezuela ordusu Bolivarcı Ulusal Silahlı Kuvvetlerden (FANB) ülkesindeki ELN varlığı ile mücadele etmesini istemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.