Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli: Abdullah Öcalan avukatı ile görüşmeli

"Bundan sonra Cem Yılmaz'ı sevemem"



MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın avukatı ile görüÅŸmesi gerektiÄŸini söyledi. Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun "Her ÅŸey çok güzel olacak" sloganının yanlış olduÄŸunu ifade eden MHP lideri Bahçeli, seçimle ilgili paylaşım yapan sanatçılara tepki gösterdi. Bahçeli'nin hedefinde CHP lideri KılıçdaroÄŸlu da vardı.

Bahçeli, gündeme iliÅŸkin ve seçim tartışmalarına dair açıklamalarda bulundu.

KılıçdaroÄŸlu'na tepki

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerini eleÅŸtiren CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'na bir kez daha dokunulmazlık çaÄŸrısı yapan MHP lideri Bahçeli ''Bu kadar aşırı, karıştırıcı konuÅŸmayı yapan bir kiÅŸi dokunulmazlık zırhına bürünmemelidir. 'Dokunulmazlığın kaldırılmasından yanayım’ ÅŸeklinde bir teklif gelirse ilk müspet oyu vereceÄŸimi söyledim. Böyle olmadığı takdirde savcılar soruÅŸturma baÅŸlatırsa dokunulmazlığın kaldırılması noktasında bir fezleke talebinde bulunabilirler. O zaman bizim kanaatimizde bir deÄŸiÅŸiklik olmaz. CHP'nin bazı sözcüleri ‘hodri meydan’ diyor. Neyin hodri meydanını yapacağız? Getireceksen bu dokunulmazlığı sen getirecektin'' dedi.

"Her ÅŸey çok güzel olacak' diyen FETÖ'cüler PKK'lılar var"

Bahçeli, CHP'nin Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Adayı Ekrem Ä°mamoÄŸlu’nun "Her ÅŸey çok güzel olacak" sloganına dikkati çekerek ÅŸu ifadeleri kullandı:

''2014-2013 yıllarında Emre Uslu denen bir kiÅŸinin sloganı bu. Åžimdi bunu herkes kullanıyor. Bir de bütünleÅŸenler var. Kimler var mesela? Güroymak’a giderken orada NorÅŸin olarak isim deÄŸiÅŸikliÄŸini ifade ederken 'Her ÅŸey çok güzel olacak' diyen bir eski cumhurbaÅŸkanı var, FETÖ'cüler, PKK'lılar var. Slogan çok yanlış.''

TÜSÄ°AD'ın ve bazı sanatçıların mesajlarına tepki

Bahçeli'nin hedefinde "Seçim ortamına dönmek kaygı verici" diyen TÜSÄ°AD, Ä°mamoÄŸlu'na destek mesajı veren sanatçılar ve Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak da vardı.

MHP lideri ''Siyasi krizi tahrik edici konuÅŸmayı TÜSÄ°AD alışkanlık haline getirmiÅŸtir. Åžimdi bir baÅŸkan çıkmış bir cümle sarf ediyor. Böyle ÅŸey olmaz. Yazık bu memlekete. TÜSÄ°AD'ı halk da kabul etmiyor alternatifleri de doÄŸmuÅŸtur. Herkes Cem Yılmaz Bey’i sever ve çok güler ama sana yönelmiÅŸ sevgiyi siyaseten istismar edip hepimizin alerjisini toplamaya vesile olma Bundan sonra Cem Yılmaz'ı sevemem. Galatasaray yönetimi o ÅŸahsı aforoz etsin, çok sayıda taraftarı bulunan kulübü bir kiÅŸi bu ÅŸekilde istismar edemesin'' deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Kampanya

Bahçeli 23 Haziran'da ''HemÅŸehri harekatı'' adını verdikleri bir kampanya uygulayacaklarını söyleyerek, ''HemÅŸehrilik ruhunu harekete geçirerek katkı saÄŸlayacağımızı düÅŸündük, Ä°stanbul'da 250 binden fazla hemÅŸehrisi olan illerin esas alarak çalışmayı baÅŸlattık'' diye konuÅŸtu.

Öcalan açıklaması

Bahçeli, PKK'lı Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüÅŸmesi için de açıklamada bulundu. MHP Genel BaÅŸkanı, “Bana sorarsanız avukatıyla görüÅŸsün” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.