Sosyal Medya

Güncel

'Türk limanlarında altyapı yönünden hiçbir eksik yok'

Akdeniz Kruvaziyer Birliği Başkanı Pastor, 'Türk limanlarında altyapı yönünden hiçbir eksik yok. Limanlara çok iyi yatırım yapıldı ve son nesil gemileri ağırlayabilecek kapasiteye sahipler.' dedi.



Akdeniz Kruvaziyer BirliÄŸi (MedCruise) BaÅŸkanı Airam Diaz Pastor, "Türk limanlarında altyapı yönünden hiçbir eksik yok. Limanlara çok iyi yatırım yapıldı ve son nesil gemileri ağırlayabilecek kapasiteye sahipler. Türkiye diÄŸer yönlerden de kendini geliÅŸtirmeye devam ediyor, çok büyük sayılarda turisti ağırlayabilir." dedi.

Pastor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdeniz'de kruvaziyer turizminin geliÅŸmesi için harika bir iÅŸ çıkardıklarını, bütün üyelerinin çok çalıştığını, tesislerini geliÅŸtirdiklerini, sadece altyapıda deÄŸil diÄŸer bütün alanlarda da ilerlediklerini söyledi.

Kruvaziyer endüstrisinde bir patlama yaÅŸandığını vurgulayan Pastor, tersanelerde 124 yeni geminin yapıldığını, bu gemiler suya indirildiÄŸinde Akdeniz kruvaziyer sektörüne büyük fırsatlar sunacağını ifade etti.

"Åžu an yaptığımız elimizi kaldırıp 'Biz de buradayız, hazırız.' demek" ifadelerini kullanan Pastor, "Uzun süredir hazırız, ÅŸu an Karadeniz, Türkiye, Kuzey Afrika gibi bölgelerde gördüÄŸümüz geliÅŸmeler beklentilerimizi yükseltiyor." dedi.

Akdeniz bölgesindeki olumsuzlukların dünyanın her yerinde olduÄŸunu anımsatan Pastor, ÅŸöyle devam etti:

" Dünyanın her yerinde bir ÅŸeyler oluyor. Akdeniz, seferlerin yüzde 17,3'üne sahip olarak, dünyadaki 2. büyük bölge. Yani yıllardır Karayipler'in hemen ardındaki yerimiz saÄŸlam, bu ÅŸekilde de kalmaya devam edecek. Tüm dünyada jeopolitik sorunlar gerçekleÅŸmekte. Ama ÅŸuna inanıyorum ki son derece profesyonel ve düzgün çalışıyoruz. Bu sebeple kruvaziyer turizminin DoÄŸu Akdeniz'e döneceÄŸinden oldukça eminim, dönmeye de baÅŸladı bile. Limanlar ve diÄŸer üyelerimizin iyi ÅŸekilde çalışacağına güvenim de tam."

 

"Karadeniz sahilleri iyi strateji"

Türkiye'nin Karadeniz sahil hattında yeni limanlarını kruvaziyer turizmine açma fikrinin çok yerinde bir düÅŸünce olduÄŸunu vurgulayan Pastor, "Åžu anda dünya genelinde 400'den fazla kruvaziyer gemi ile operasyon yürütüyoruz. Tersanelerden çıkmayı bekleyen 124 gemiyi buna eklediÄŸimizde yeni noktalar için ne ölçüde fırsatlara imkan tanıdığını görebilirsiniz. Dünya çok büyük ama bizim sektörümüzde küçük bir yer haline geliyor. Yeni limanlar, yeni duraklar, yeni pazarlar açmanın iyi bir fikir olduÄŸunu, iyi bir strateji olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Aynı zamanda hem Türkiye hem de Akdeniz için iyi bir fırsat olduÄŸunu eklemek isterim." diye konuÅŸtu.

Ä°stanbul Limanı'nın Türkiye için çok önemli olduÄŸuna dikkati çeken Pastor, Türk limanlarını iki kısma ayırdıklarını burada Ä°stanbul'un Karadeniz ve DoÄŸu Akdeniz olmak üzere iki rolü de üstlendiÄŸini, her iki bölgede de limanların harika bir iÅŸ çıkardığını dile getirdi.

"Türk limanları nasıl çalışacaklarını çok iyi biliyor"

Bazı firmaların Ä°stanbul'a merkez liman operasyonlarıyla tekrar gelmeye baÅŸlayacaklarını duyurduÄŸunun altını çizen Pastor, "Norwegian Cruise Line gibi. Åžirketin CEO'su Frank Del Rio Ä°stanbul'a seferler baÅŸlatacaklarını duyurdu. Bu gibi duyurular Türk limanlarına belli bir iÅŸ hacminin döneceÄŸini garanti ediyor. Limanların altyapısını, pazar hakkında tecrübelerini göz önüne aldığımızda Türk limanları, turist çeken yerleri ve bu sektörde nasıl çalışacaklarını çok iyi biliyor. Eminim ki daha da geliÅŸecekler, geçmiÅŸte de kendilerini geliÅŸtiriyorlardı ve harika iÅŸ çıkaracaklar." diye konuÅŸtu.

Türk limanlarının iyi iÅŸ çıkardığına deÄŸinen Pastor, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Türk limanlarında altyapı yönünden hiçbir eksik yok. Limanlara çok iyi yatırım yapıldı ve son nesil gemileri ağırlayabilecek kapasiteye sahipler. Türkiye diÄŸer yönlerden de kendini geliÅŸtirmeye devam ediyor, çok büyük sayılarda turisti ağırlayabilir. EÄŸer Türkiye hükümetinin bu aÄŸa yeni limanlar ve noktalar ekleme gibi bir planı varsa bunun için harika bir zaman olduÄŸunu düÅŸünüyorum. Çünkü çok fazla yeni geminin pazara girdiÄŸi bir altın çağı yaşıyoruz. Bu yolda devam ederek, belediyeler, kanun koyucular ile beraber çalışarak devam edildiÄŸinde, tıpkı geçmiÅŸte olduÄŸu gibi, pazar Türkiye'ye dönecektir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.