Sosyal Medya

Güncel

TürkAkım’da son aşamaya gelindi

TürkAkım Sözcüsü Esen 'Projenin son aşaması olan ve Kıyıköy’de yapımı devam eden alım terminalinde inşaat çalışmalarının yüzde 70’ten fazlası tamamlandı.' dedi.



TürkAkım Sözcüsü Aslı Esen, Rus gazını Türkiye'ye ve Avrupa'ya ulaÅŸtıracak doÄŸal gaz boru hattının yıl sonunda devreye gireceÄŸini belirterek, "Projenin son aÅŸaması olan ve Kıyıköy'de yapımı devam eden alım terminalinde inÅŸaat çalışmalarının yüzde 70'ten fazlası tamamlandı. Projeyi, öngördüÄŸümüz takvime uygun olarak tamamlayacağımıza olan inancımız tam." diye konuÅŸtu.
 
Almanya'nın baÅŸkenti Berlin'de TürkAkım DoÄŸal Gaz Boru Hattı Projesine dair düzenlen basın toplantısında konuÅŸan Esen, projenin en önemli fazlarının sonuçlandırıldığını ve çalışmaların sorunsuz ilerlediÄŸini ifade etti.
 
Esen, toplamda yıllık 31,5 milyar metreküp kapasiteli iki paralel boru hattından oluÅŸan projenin deniz kesimindeki tüm çalışmalarının tamamlandığını anımsatarak, "Boru hattının saÄŸlamlık ve güvenliÄŸinin teyit edileceÄŸi testlere de baÅŸlamış bulunuyoruz." dedi.
 
Boru hattının Rusya kara çıkışının tamamlandığını aktaran Esen, buradaki tesisin devreye alınması sürecinde son evreye gelindiÄŸini söyledi.
 
Esen, projenin öngörüldüÄŸü üzere 2019 sonuna kadar iÅŸletime gireceÄŸini vurgulayarak, "Projenin son aÅŸaması olan ve Kıyıköy'de yapımı devam eden alım terminalinde inÅŸaat çalışmalarının yüzde 70'ten fazlası tamamlandı. Projeyi, öngördüÄŸümüz takvime uygun olarak tamamlayacağımıza olan inancımız tam." deÄŸerlendirmesinde bulundu.
 
Boru hattının tüm kesimlerinin birleÅŸtirildiÄŸi bilgisini paylaÅŸan Esen, alım terminalinin elektrik baÄŸlantılarının yapıldığını ve tesisin Kıyıköy sahilindeki kıyı geçiÅŸi alanının inÅŸaattan önceki haline getirildiÄŸini belirtti.
 
Esen, derin deniz ve kıyı geçiÅŸi kesimlerini birleÅŸtiren su üstü kaynaklama iÅŸlemlerinin de tamamlandığını ifade ederek, baÄŸlantı noktalarının ultrasonla denetlenmesinin ardından hattın Kıyıköy açıklarında 32 metre derinlikte deniz tabanına bırakıldığını dile getirdi.
 
Bu iÅŸlemlerle Rusya'daki kara çıkışı tesisinin Türkiye'deki alım terminaliyle fiilen birbirine baÄŸlandığını ifade eden Esen, projenin en önemli aÅŸamalarının sorunsuz olarak tamamlandığını kaydetti.
 
TürkAkım projesinde birinci hattan gelecek 15,75 milyar metreküplük doÄŸal gaz, Rusya'nın Anapa kentinden Kıyıköy'e taşınacak. Proje kapsamındaki ikinci hat üzerinden gönderilecek aynı miktardaki doÄŸal gaz ise buradan Avrupa'ya ulaÅŸacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.