Sosyal Medya

İran'da halktan hükümetin nükleer kararına destek

İran'ın birçok kentinde düzenlenen gösterilerde hükümetin nükleer anlaşmadaki taahhütlerini kısmen durdurma kararına destek verildi.



Ä°ran hükümetinin nükleer anlaÅŸmadaki taahhütlerini kısmen durdurma kararına destek amacıyla Tahran baÅŸta olmak üzere çeÅŸitli kentlerde gösteriler düzenlendi.

Tahran Üniversitesi yerleÅŸkesinde kılınan cuma namazının ardından toplanan kalabalık, ABD yönetimini protesto ederek nükleer faaliyetlerin yeniden baÅŸlatılması kararına destek verdi.

Tahran'da ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın kuklasını taşıyan göstericiler, Washington yönetimi, Ä°srail, Suudi Arabistan ve Ä°ngiltere aleyhine sloganlar atarak ABD bayrağını ateÅŸe verdi.

Kirman, Simnan, BuÅŸehr, MeÅŸhed, Ä°sfahan, Urumiye, Ä°lam, Bocnurd, Åžiraz, Kazvin ve Kum kentleri de benzer gösterilere sahne oldu.

Cuma hutbelerinin konusu da nükleer anlaÅŸma

Tahran cuma namazı imamı Muhammed Cevad Hac Ali Ekberi, hutbesinde, ABD'nin attığı adımlara karşılık taahhütlerin durdurulması kararının yerinde olduÄŸunu ve BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), uluslararası toplum ve Avrupa BirliÄŸi ülkelerinin büyük bir imtihanla karşı karşıya bulunduÄŸunu söyledi.

AB ülkelerinin Ä°ran'la ilgili açıklamasını da eleÅŸtiren Hac Ali Ekberi, "AB, Ä°ran'ın geç aldığı kararla ilgili öfkeli açıklamalar yaptı. Bu da Ä°ran'ın aldığı kararın doÄŸru olduÄŸunu gösteriyor." dedi.

Taahhütlerini kısmen durdurulması kararı

Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani, önceki gün yaptığı açıklamada, nükleer anlaÅŸmanın taraflarına petrol ve bankacılıkla ilgili yükümlülüklerini yerine getirmeleri için 60 gün süre tanımıştı.

Ruhani, aksi halde uranyum zenginleÅŸtirme seviyesini artırmak dahil nükleer faaliyetlerini yeniden baÅŸlatacağını duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.