Sosyal Medya

Güncel

Uluslararası Af Örgütü'nden AA foto muhabiri Kharouf için kampanya

Uluslararası Af Örgütü, 22 Ocak'tan beri İsrail tarafından gözaltında tutulan Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Mustafa Kharouf'un serbest bırakılması ve sınır dışı edilmemesi için imza kampanyası başlattı.



Uluslararası Af Örgütü'nün web sitesinden Ä°srail Ä°çiÅŸleri Bakanı Aryeh Makhlouf Deri'ye hitaben hazırlanan "Filistinli foto muhabir Mustafa Kharouf derhal serbest bırakılmalı ve kalıcı oturma izni verilmeli" baÅŸlıklı dilekçe örneÄŸinde, ÅŸu ifadelere yer verildi:

"Mustafa Kharouf Anadolu Ajansı'na baÄŸlı çalışan bir foto muhabiridir ve Ä°srail güçlerinin iÅŸlediÄŸi insan hakları ihlalleri üzerine haberler yapmakta olduÄŸunu biliyorum. Kharouf'un keyfi olarak gözaltında tutulmasının ve zorla sınır dışı edilmesi kararının gazetecilik faaliyetini engellemeyi amaçladığından kaygı duyuyorum. Her durumda, Kharouf'un DoÄŸu Kudüs'ten sınır dışı edilmesi, Ä°srail'in 1951'den beri taraf devlet olduÄŸu Dördüncü Cenevre SözleÅŸmesi'nin ihlali olacaktır. Size, Mustafa Kharouf'u Givon Cezaevi'nden derhal serbest bırakmanız, Ä°srail'in Dördüncü Cenevre SözleÅŸmesi gereÄŸince sahip olduÄŸu yükümlülüklere uygun olarak Kharouf'a DoÄŸu Kudüs'te kalıcı oturum izni vermeniz ve böylece Mustafa Kharouf'un güven içinde evinde yaÅŸamayı sürdürmesini saÄŸlamanız çaÄŸrısında bulunuyorum."

Kharouf'un serbest bırakılması ve sınır dışı edilmemesi için Uluslararası Af Örgütü'nün internet sitesi üzerinde imza verilmesi çaÄŸrısında bulunuldu.

22 OCAK'TA GÖZALTINA ALINDI

Ä°srail güçleri, AA foto muhabiri Kharouf'u "oturma izni olmadığı" gerekçesiyle 22 Ocak'ta iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs'te bulunan evinden gözaltına almıştı.

 

O günden bu yana Kharouf, hukuki mücadelesine devam ederken, Ä°srail, oturma izni olmadığı gerekçesiyle AA foto muhabirini büyüdüÄŸü ve tüm ailesinin yaÅŸadığı yer olan DoÄŸu Kudüs'ten çıkararak zorla Ürdün'e göndermek istiyor.

Babasının çalışmak için gittiÄŸi Cezayir'de 1986'da dünyaya gelen Kharouf, ailesiyle 12 yaşındayken DoÄŸu Kudüs'e yerleÅŸti. O günden bu yana oturma izni almak için uÄŸraÅŸan Kharouf'a aradan geçen 20 yıla raÄŸmen gereken izin verilmedi.

DoÄŸu Kudüs'te oturma izni yerine geçen "Kudüs kimliÄŸi" sahibi Temam ile evlenen Kharouf, geçtiÄŸimiz yıllarda "aile birleÅŸimine" baÅŸvursa da bu giriÅŸiminden de sonuç alamadı.

İsrail makamları Kharouf'u sınır dışı ederse eşi Temam ve 1,5 yaşındaki kızı Asya'dan koparılmış olacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.