Sosyal Medya

ABD, Şeytan Tapınağı dinini (Satanizm) resmen tanıdı

ABD'de diğer dinlere tepki olarak ortaya çıkan Şeytan Tapınağı dini resmen tanındı.



ABD'de kurulan Åžeytan Tapınağı (Satanic Temple) dini Washington tarafından resmen tanındı. Amerikan Ulusal Gelir Servisi (IRS) kiliseler için tanınan vergi muafiyetini bu dinin ibadethaneleri için de uygulayacak.
 
Amerikan kurumları bir süredir ÅŸeytan tapınaklarının statüsünü resmileÅŸtirmemek için direniyordu ancak 2017 yılında 'Ä°fade ve inanç özgürlüÄŸü' hakkındaki baÅŸkanlık kararnamesi çerçevesinde ÅŸeytana tapanlar da diÄŸer tüm dinler ile eÅŸit ve aynı sınıfta kabul edildi.
 
PROTESTO Ä°ÇÄ°N DÄ°N KURDULAR
 
Åžeytan Tapınağı dinine mensup olan kiÅŸiler gerçekten de ÅŸeytana tapıyor deÄŸiller. Bir protesto ÅŸekli olarak organize edilen Åžeytan Tapınağı dini Hıristiyanlık ve diÄŸer resmi olarak tanınan dinlerin pek çok alanda eÅŸitsizlik yaratan ayrıcalıklara sahip olmasına bir tepki olarak doÄŸdu.
 
Åžeytan Tapınağı'nın eÅŸ kurucularından Lucien Greaves daha önce sosyal medya baÅŸta olmak üzere çeÅŸitli platformda yaptığı açıklamalarda 21. yüzyılda dahi din ve hurafeler sayesinde ayrıcalıklı bir sınıfın bulunduÄŸunu ve bu kesimin dindar olmayan kesime karşı avantajlı hale geldiÄŸini söylemiÅŸti.
 
GÄ°DEREK ARTAN NÜFUS
 
2013 yılında Greaves ve Malcolm Jarry tarafından kurulan Åžeytan Tapınağı'nın merkezi ise Massachusetts'deki eski bir cenaze evi. Sayıları hergün artan grup üyelerinin bugün ABD'de 20 adet olmak üzere Australya, Kanada, Almanya ve Ä°ngiltere'de de 'ibadethaneleri' bulunuyor.
 
Üyelerinin neredeyse tamamı ateist olan grup kiÅŸisel temel haklara ve din ile devlet iÅŸlerinin ayrılması gerektiÄŸine dikkat çekmeye çalışıyor.
 
Aşırı saÄŸa ve popülizme de karşı sosyal ve siyasi aktivitelerde bulunan tapınak üyeleri varolan dindar dünyanın sosyal adaleti saÄŸlamakta baÅŸarılı olamadığına inanıyor.
 
Kaynak: Euronews

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.