Sosyal Medya

Güncel

İBB'den 'Dini Yayınlar Fuarı' kararı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Türkiye Diyanet Vakfı'nca 37 yıldır Sultanahmet'te kurulan "Dini Yayınlar Fuarı'nın" bu yıl da aynı yerde açılmasına karar verdi.



AA'nın haberine göre, Ä°çiÅŸleri Bakanlığınca Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan Vekili olarak görevlendirilen Ä°stanbul Valisi Ali Yerlikaya, fuarın aynı yerde hizmet vermesi için talimat verdi.
Yerlikaya, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Prof. Dr. Ali ErbaÅŸ'ı da arayarak fuara onay verildiÄŸini bildirdi. Vali Yerlikaya'nın talimatı üzerine hem Ä°BB hem de Diyanet yetkilileri harekete geçerek çalışmalara baÅŸladı.
 
Bu amaçla Vakıf Fuarcılık Genel Müdürü Yasin UÄŸraÅŸ, Ä°BB Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut ile görüÅŸmek için Ä°stanbul'a geldi.
 
UÄŸraÅŸ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu kararıyla mazbatası iptal edilen Ekrem Ä°mamoÄŸlu görevden alınınca muhataplarının deÄŸiÅŸtiÄŸini ve Ä°BB'nin ÅŸu anki mevcut yönetimi ile görüÅŸeceklerini söyledi.
 
'KARAR BÄ°ZE BÄ°LDÄ°RÄ°LDÄ°'
 
'Dini Yayınlar Fuarı'nı Fatih Camisi avlusunda açmak için hazırlıklarını sürdürürken Ä°BB'den dün gece itibarıyla kendilerine Sultanahmet'te fuarın kurulabileceÄŸi bilgisinin verildiÄŸini aktaran UÄŸraÅŸ, "Ä°stanbul Valimiz Ali Yerlikaya, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanımızı aramış. Bunun sonucunda ben görevlendirildim ve Ä°stanbul'a geldim. Bu konuyu netleÅŸtireceÄŸiz" dedi.
Fuarın, 37 yıldır yapıldığı yerde tekrar yapılmasına yönelik kararın kendilerine bildirildiÄŸini vurgulayan UÄŸraÅŸ, "Evet ÅŸifahi bir olur var. Ama bunu yazıya dökmemiz lazım. Onun için derhal çalışmalarımıza devam etmemiz lazım. Çünkü biz baÅŸvuralı çok uzun zaman oldu. Dolayısıyla bunu netleÅŸtirip yolumuza devam edeceÄŸiz. Sultanahmet Camisi'nin avlusunda Vakıflar Genel MüdürlüÄŸü tarafından yürütülen tadilat var. Onun için aynı noktada olmaz. Ancak geçen yıl açtığımız ya da Sultanahmet Meydanı'nda gösterilecek yere kurulacak çadırda fuarımızı baÅŸlatırız. Ne zaman baÅŸlayacağına iliÅŸin ise bir tarih veremem. Çünkü çadırın kurulmasına baÄŸlı" diye konuÅŸtu.
 
GÖKSU: OLMASI GEREKEN OLDU
 
AK Parti Ä°BB Grup BaÅŸkan Vekili ve Esenler Belediye BaÅŸkanı Mehmet Tevfik Göksu da kitap fuarının aynı yerde açılacağına iliÅŸkin resmi Twitter hesabında "Olması gereken oldu. 37 yıldır Sultanahmet Camisi avlusunda yapılan Dini Yayınlar Fuarı, bu ramazan ayında da yine aynı yerinde Ä°stanbullularla buluÅŸacak" ifadelerini kullandı.

Ä°MAMOÄžLU: ÖNCEKÄ° YÖNETÄ°M KURULMASININ YANLIÅž OLDUÄžU KONUSUNDA BRIFING VERDÄ°
 
Ekrem Ä°mamoÄŸlu, gazetecilerin her yıl Ramazan ayında Sultanahmet Meydanı yapılan ”Dini Yayınlar Fuarı”na bu sene Ä°BB tarafından yer tahsisi yapılmadığı iddialarına yönelik sorusunu ÅŸu sözlerle yanıtlamıştı: 
 
Sultanahmet Meydanı’nda mevcut yönetim, yani geçmiÅŸ dönemden gelen yönetim, itfaiyenin, emniyetin, Sultanahmet Meydanı’nda bu tarz fuar alanının kurulmasına karşı olduÄŸunu söylediler. Özellikle oradaki esnafın, bu tür kurulumların iÅŸlerine zarar verdiÄŸini, toplumun orada saÄŸlıklı bir ÅŸekilde buluÅŸamadığı konusunda geniÅŸ tespitleri olduÄŸunu söylediler. 'Peki, ne ön görüyorsunuz' dedim. 'Kurulması yanlış' dediler. 'O zaman kurmayın' dedim. Ben, o anlamda hiç irade koymadım. Esnaf, emniyet, itfaiye rahatsızsa kurmayın, tamam. Ne diyorlarsa, kabul ettim. Artı, orada kurulacak olan Diyanet Vakfı diye ismi adlandırılıyor ama orası, yazı yazan özel bir fuar ÅŸirketidir. Onu da ifade edeyim. Bana da yazısı gösterildi. Ben de, -'Yönetime gönderin. Yönetimin, gerekli ve lüzumlu cevapları var, onlar versinler' dedim. Onun için biz, Diyanet Vakfı ile her türlü iÅŸ birliÄŸini yaparız, Diyanet kurumuyla da her türlü iÅŸ birliÄŸini yaparız. Her türlü manevi ortamda oluruz. Aradaki özel ÅŸirkettir ve söylediÄŸim gerekçelerden dolayı önceki yönetim, burada kurulmasının kesinlikle yanlış olduÄŸu konusunda bize brifing verdi. Sebebi budur.
 
Ä°mamoÄŸlu'nun YSK kararıyla baÅŸkanlıktan alınmasının ardından Ä°BB yönetimi, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı ile temasa geçerek fuarın Sultanahmet'te açılabileceÄŸini bildirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.