Sosyal Medya

YSK'dan yeni karar

YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal edilerek yenilenmesine ilişkin kararın yeniden değerlendirilmesi talebiyle İYİ Parti'nin yaptığı başvuru reddetti.



Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Ä°YÄ° Parti'nin Ä°stanbul'da seçimlerin tamamının yenilenmesi talebini reddetti.
 
Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hasan Seymen tarafından YSK'ya gönderilen dilekçede, sandık kurulu baÅŸkan ve üyelerinin belirlenmesi, sandık kurullarına itiraz ve ÅŸikayete iliÅŸkin ilgili yasa maddeleri hatırlatılmıştı.
 
Dilekçede, Ä°YÄ° Parti'nin, Bursa'nın MustafakemalpaÅŸa ilçesinde yapılan seçimlerde görev alan sandık kurulu baÅŸkanlarıyla ilgili yaptığı tam kanunsuzluk itirazının YSK tarafından 18 Nisan 2019'da oy birliÄŸiyle reddedildiÄŸi belirtilmiÅŸti.
 
YSK'nın bu kararında, sandık kurulunun teÅŸkiline iliÅŸkin itirazların 2 Mart 2019'da kesin olarak karara baÄŸlanması nedeniyle tam kanunsuzluk iddiasına yönelik talebin reddedildiÄŸi aktarılan dilekçede, ÅŸunlar kaydedilmiÅŸti:
 
"Somut olgu ve delillere dayanılmaksızın 'sandık kurullarının kanuna aykırı olarak oluÅŸturulmasının seçim sonuçlarına müessir olması nedeniyle' demek suretiyle seçim iptali ve yenilenmesine karar verilmesi hukuken ve vicdanen kabul edilemez. Kaldı ki sandık kurulunun hukuka aykırı oluÅŸturulması halinde bu durumun seçim sonucuna oy sayısı bakımından nasıl bir etkisi olacağının ortaya konulması gerekmektedir."
 
Dilekçede, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine yönelik kararın yeniden deÄŸerlendirilerek karardan dönülmesi, bu istemin kabul görmemesi halinde iptal kararının 298 sayılı Kanunun 130. maddesine göre deÄŸil, yerleÅŸik içtihatlar doÄŸrultusunda tam kanunsuzluk nedeniyle alınması istenmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.