Sosyal Medya

Güncel

AB'den İsrail yanlısı Gazze uyarısı

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonucunda şehit olan Filistinli sayısı 17'ye yükselirken, AB, Gazze'den İsrail'e yönelik roket atışlarının acilen sonlandırılması çağrısında bulundu.



Avrupa BirliÄŸi (AB) Dış Ä°liÅŸkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, yazılı açıklamasında, "Gazze'deki Filistinli militanların geliÅŸigüzel roket atışları acilen sonlandırılmalı. AB, Ä°srail'in güvenliÄŸini güçlü bir ÅŸekilde desteklediÄŸini tekrar vurguluyor." ifadelerini kullandı.

Ä°srail halkına baÅŸsaÄŸlığı dileyen Mogherini, roket atışlarının Ä°srail halkına "tarif edilemez" acılar yaÅŸattığını ve ÅŸiddeti körüklediÄŸini kaydetti.

Mogherini'nin, açıklamasında Ä°srail'in hava saldırıları sonucu ÅŸehit olan ve yaralanan Filistinlilere deÄŸinmemesi dikkati çekti.

Ä°SRAÄ°L-GAZZE ARASINDAKÄ° GERGÄ°NLÄ°K

Gazze Åžeridi'nde cuma günü keskin niÅŸancı ateÅŸiyle iki Ä°srail askerinin yaralanmasının ardından bölgede ÅŸiddet tırmanmıştı. Ä°srail tarafından sivil yerleÅŸim bölgelerine düzenlenen hava saldırılarına karşılık Gazze'den roket atışları gerçekleÅŸtirilmiÅŸti.

Bu geliÅŸmelerin ardından Ä°srail ordusu, dün abluka altındaki Gazze Åžeridi'nden çok sayıda roket atılmasını gerekçe göstererek savaÅŸ uçaklarıyla bölgeye hava saldırısı baÅŸlatmıştı.

Ä°srail ordusundan yapılan açıklamada, dünden bu yana Gazze'de Hamas'ın askeri kanadı Ä°zzeddin el-Kassam Tugayları ve Ä°slami Cihad'a ait 220'den fazla hedefin vurulduÄŸu, Gazze'den de Ä°srail tarafına 600 roket atıldığı ifade edilmiÅŸti.

Ä°srail ordusunun Gazze Åžeridi'nde birçok yapıyı hedef aldığı saldırılarda içinde Anadolu Ajansının (AA) ofisinin de bulunduÄŸu bina yıkılmıştı. Yardımeli DerneÄŸi ise dün akÅŸam Ä°srail'in, Gazze'de bürolarının bulunduÄŸu binayı da bombaladığını duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.