Sosyal Medya

Güncel

Binali Yıldırım'dan ''İstanbul'' açıklaması

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, YSK’nın İstanbul için yarından itibaren karara varacağını açıkladı.



Sabah namazını Pendik'te Amine Hatun Camisi'nde kılan Yıldırım, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Seçimler sonrası geliÅŸen olayların hukuki bir sürece girdiÄŸini" belirten Yıldırım, ÅŸunları kaydetti:

"Yüksek Seçim Kurulu da (YSK) Ä°stanbul seçim sonuçlarına göre de partimizin ve MHP'nin ÅŸikayetlerini inceledi. Zannediyorum yarından itibaren bir karara varacak. Başından beri söylediÄŸimiz bir ÅŸey var, tek karar merci YSK'dır. Herkesin bu karara rıza göstermesi gerekir. Biz bunun sonucunu bekliyoruz. Bu seçim sonrası olaylar, yanlışlıklar, olaylarla ilgili her ÅŸeyi söyledik, bize düÅŸen beklemektir. Zaman zaman çeÅŸitli yorumlar yapılıyor, dün bir yazar iptal edilebilir, reddedilebilir veya Ä°mamoÄŸlu'ndan alınıp bir baÅŸkasına verilebilir diye. Öyle bir ÅŸey yok. Sonuçlar alınıp bir baÅŸkasına verilmesi gibi sonucu yok. Tamamen yanlıştır. Öyle bir talebi ne partimiz ne de biz yaptık. Milletin iradesi sandıkta tecelli etmiÅŸtir. VatandaÅŸların verdiÄŸi oyların hak edilen yere gidip gitmediÄŸinin mücadelesini verdik, üzerimize düÅŸeni yaptık. Karar YSK'nındır.''

Yıldırım, ramazan ayı ve Anneler Günü'nün hatırlatılması üzerine bu akÅŸam ilk teravihin yapılacağını ve sahura kalkılacağını söyledi.

Tüm vatandaÅŸların ramazanını tebrik eden Yıldırım, "Ramazan, rahmet, bereket ayıdır. Ä°nÅŸallah en güzel ÅŸekilde ihya etmeyi Allah nasip eder diye dua ediyoruz." dedi.

Yıldırım, "Annelerimiz, bizim her ÅŸeyimiz. Cennet annelerimizin ayağı altındadır diyor Peygamberimiz. Genç yaÅŸta annesini kaybetmiÅŸ biri olarak anne hasretini herkes bilir ama ben yaÅŸayarak biliyorum. Bizi dünyaya getiren, ülkeye hizmet imkanı veren eli öpülesi annelerin gününü kutluyorum. Annelerimiz evlatlarını ülkeye, millete, vatana güzel hizmet etsin diye yetiÅŸtirdiler. Terörün ÅŸehit ettiklerine rahmet diliyorum.'' ifadelerini kullandı.

Açıklamalardan sonra Yıldırım, cemaatle kahvaltı yapıp camiden ayrıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.