Sosyal Medya

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasını inandırıcı değil

İstanbul’da her yıl ramazan ayında yapılan kitap fuarının bu sene yapılmama kararına Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği ve Basın Yayın Birliği ortak bir açıklama ile tepki gösterdi.



Açıklamada “Sultanahmet ile özdeÅŸleÅŸmiÅŸ bu fuarın yuvasından uzaklaÅŸtırılması kabul edilemez” denildi ve kararın siyasi olduÄŸu belirtildi.
 
Türkiye Basım Yayın Meslek BirliÄŸi Basın Yayın BirliÄŸi yaptığı açıklama tamamı:
 
Sultanahmet Camii avlusunda Ä°slami yayınlar fuarı olarak baÅŸlayan ve 37 yıldır tüm Ä°stanbulluları kucaklayan Kitap ve Kültür Fuarımıza, bu yıl Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı tarafından Sultanahmet'te yer verilmediÄŸini üzülerek öÄŸrenmiÅŸ bulunmaktayız. Ä°stanbul'un en köklü Ramazan geleneklerinden biri olan, Sultanahmet ile özdeÅŸleÅŸmiÅŸ bu fuarın yuvasından uzaklaÅŸtırılması kabul edilemez.
 
Önemle vurgularız ki; Sultanahmet'te bu kitap fuarı ile oluÅŸan manevi iklim, 37 yıldır hiçbir belediye baÅŸkanlığı döneminde engellenmemiÅŸtir. Bu sene sayılan engellenme sebeplerini ise, yapılan organizasyonun "kitap fuarı" olması karşısında alakasızlığı ve aynı tarihlerde "Sahaflar Festivali"ne izin verilmesi sebebi ile inandırıcı bulmuyoruz.
 
Basın Yayın BirliÄŸi ve Türkiye Basın Yayın Meslek BirliÄŸi olarak, Ä°stanbul'un 37 yıllık bir Ramazan geleneÄŸinin siyasi bir saikle yok edilmemesini ve bu yanlıştan dönülmesini ümit ediyoruz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.