Sosyal Medya

Güncel

Filistinli gruplardan Ä°srail'e tepki

Hamas ve İslami Cihad, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına izin vermeyeceklerini ve halkı korumakta kararlı olduklarını bildirdi.



Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu, Ä°srail'in abluka altındaki Gazze'ye düzenlediÄŸi saldırıların ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Filistin direniÅŸi, iÅŸgalci Ä°srail'in Gazze'deki halkımıza yönelik saldırılarına izin vermeyecek." ifadelerini kullandı.

Kanu, Filistinlilerin, kanlarının boşa akıtılamayacağı, İsrail'in saldırılarına izin verilmeyeceğini aktardı.

"GAZZE HALKINI KORUMAKTA KARARLIYIZ"

İslami Cihad ise Filistin direniş gruplarının halkını korumakta kararlı olduğunu vurguladı.

Ä°slami Cihad Sözcüsü Musab el-Berim, yaptığı yazılı açıklamada, "Filistin direniÅŸi, hangi ÅŸart altında olursa olsun halkını koruma ve iÅŸgalci Ä°srail'e karşı koyma görevinde kararlı."ifadesine yer verdi.

GAZZE-Ä°SRAÄ°L SINIRINDA GERGÄ°NLÄ°K ARTIYOR

Ä°srail ordusunun bugün sabah saatlerinden itibaren abluka altındaki Gazze'nin güneyine düzenlediÄŸi saldırıda da Filistinli bir genç ÅŸehit olmuÅŸ, 4 kiÅŸi yaralanmıştı.

Ä°srail ordusundan yapılan açıklamada ise sabah saatlerinden itibaren Gazze Åžeridi'nden Ä°srail tarafına yaklaşık 90 roket atıldığı belirtilmiÅŸti.

Ä°srail'in dün Gazze Åžeridi'nde Hamas'a ait mevzilere düzenlediÄŸi hava saldırısı ile Gazze Åžeridi sınırında 30 Mart'tan bu yana düzenlenen barışçıl "Büyük DönüÅŸü YürüyüÅŸü" gösterilerini hedef alan silahlı saldırılarında 4 Filistinli ÅŸehit olmuÅŸ, 51 kiÅŸi yaralanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.