Sosyal Medya

Güncel

İdlib'deki saldırılara kınama

Suriye Medyacılar Birliği, Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin, İdlib ili ve çevresindeki sivil yerleşimlere düzenlediği yoğun saldırıları kınadı.



Suriye Medyacılar BirliÄŸi, yayımladığı yazılı açıklamada, Suriye'de Esed rejimi ve destekçilerinin "Ä°dlib GerginliÄŸi Azaltma Bölgesi"ndeki sivil yerleÅŸimlere düzenlediÄŸi hava ve kara saldırılarını kınadıklarını bildirdi.

Açıklamada, "Son dönemde Esed rejimi, Ä°ran ve Rusya; Suriye halkının direncini kırmak için Ä°dlib ve Hama kırsallarına yoÄŸun hava ve kara saldırıları baÅŸlattı. Astana'da varılan anlaÅŸmalara raÄŸmen düzenlenen bu saldırlar, bölgede yaÅŸayan milyonlarca sivilin hayatını tehlikeye atmaktadır." ifadeleri yer aldı.

Saldırıların bir an önce durması gerektiÄŸi vurgulanan açıklamada, BirleÅŸmiÅŸ Milletler ve uluslararası toplum göreve çaÄŸrıldı.

Esed rejimi ve destekçileri, son bir haftadır "Ä°dlib GerginliÄŸi Azaltma Bölgesi" sınırları içeresindeki sivil yerleÅŸimlere yoÄŸun hava ve kara saldırıları düzenliyor. Son 2 gündeki saldırılarda en az 22 sivil yaÅŸamını yitirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.