Sosyal Medya

Güncel

Adana ve Şanlıurfa'daki terör operasyonu

Adana ve Şanlıurfa'da terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları ve örgüte eleman kazandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerden iki Suriye uyruklu da salıverildi.



Adana Emniyet MüdürlüÄŸü ekiplerince, terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları ve örgüte eleman kazandırdıkları öne sürülen ÅŸüphelilere yönelik 4 gün önce Adana ve Åžanlıurfa'da düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 24 ÅŸüpheli arasındaki Suriye vatandaşı M.M.A. ve F.M.A'nın da iÅŸlemleri tamamlandı.

Ülkelerinde devam eden iç savaÅŸta terör örgütü YPG/PKK saflarında yer aldıkları öne sürülen ÅŸüpheliler, Adli Tıp Birimindeki saÄŸlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliÄŸine çıkarılan zanlılar, adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakıldı.

OPERASYON

Adana Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca yürütülen soruÅŸturma kapsamında Terörle Mücadele Åžubesi ekipleri, 30 Nisan'da Adana ve Åžanlıurfa'da 26 adrese ÅŸafak vakti operasyon düzenlemiÅŸ, aralarında örgüte eleman kazandırdığı ileri sürülen 2 Suriyeli'nin de bulunduÄŸu 24 ÅŸüpheli gözaltına alınmıştı

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız av tüfeÄŸi, 3 kurusıkı tabanca ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiÅŸti.

Adliyeye sevk edilen ÅŸüphelilerden 22'si adli kontrol ÅŸartıyla salıverilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.