Sosyal Medya

Güncel

'Seçilmiş birini darbelerle indirmek, o ülkelere yapılacak en büyük zarar'

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: (2)- 'Venezuela'da halkın seçtiği birisi iktidara geldi, bunun iktidardan gitmesinin yolu da sandıktır. Sandıkları kurarsınız, halk iktidarı istemiyorsa baş göz üstüne ama halkın iktidardan indirmediği, seçilmiş birisini sokaklarda silahlı çetelerle, darbelerle indirmek maalesef o ülkelere yapılacak en büyük zarardır'- 'İsrail, Filistinlilere kan ku



AK Parti Genel BaÅŸkanvekili Numan KurtulmuÅŸ, "Venezuela'da halkın seçtiÄŸi birisi iktidara geldi, bunun iktidardan gitmesinin yolu da sandıktır. Sandıkları kurarsınız, halk iktidarı istemiyorsa baÅŸ göz üstüne ama halkın iktidardan indirmediÄŸi, seçilmiÅŸ birisini sokaklarda silahlı çetelerle, darbelerle indirmek maalesef o ülkelere yapılacak en büyük zarardır." dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar BaÅŸkanlığı (YTB) tarafından "Uluslararası ÖÄŸrenci Akademisi Projesi" kapsamında Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki KomsuoÄŸlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye SöyleÅŸileri" programında konuÅŸan KurtulmuÅŸ, dünyanın en önemli temel sorunlarından birinin iÅŸgal, yabancıların saldırıları ve müdahaleleri olduÄŸunu söyledi.

"ABD, Afganistan'ı iÅŸgal etmeseydi, Taliban diye uluslararası bir örgüt ortaya çıkar, onun içerisinden de DEAÅž terör örgütü ortaya çıkar mıydı?" diyen KurtulmuÅŸ, "Amerika'nın iÅŸgali olmasa DEAÅž diye bir örgüt çıkmazdı ortaya. Bunu ben ben söylemiyorum. Amerika Savunma Bakanlığı'nın istihbarat baÅŸkanı söylüyor. DEAÅž kim? Dünyanın dört bir tarafından toplanmışlar, bir ara 80 bin militanı vardı, ellerine ölüm makinelerini vermiÅŸler, 2 hafta içinde Suriye'nin batısından girdi, Irak'ın doÄŸusundan çıktı. Kim verdi bunlara bu silahları? Maalesef Irak'ın iÅŸgali olmasaydı, bugün belki DEAÅž olmayacaktı. Suriye'deki durum olmasa PYD/ YPG olmayacaktı." ifadelerini kullandı.

- "Sandıkla gelen ancak sandıkla gider"

KurtulmuÅŸ, Venezuela'da halkın seçtiÄŸi birinin iktidara geldiÄŸini, bunun iktidardan gitmesinin yolunun da sandık olduÄŸunu belirterek, ÅŸöyle devam etti:

"Sandıkları kurarsınız, halk iktidarı istemiyorsa baÅŸ göz üstüne ama halkın iktidardan indirmediÄŸi, seçilmiÅŸ birisini sokaklarda silahlı çetelerle, darbelerle indirmek, maalesef o ülkelere yapılacak en büyük zarardır. Ä°ÅŸte Türkiye, 15 Temmuz darbe giriÅŸimi gecesini yaÅŸadık. EÄŸer dışarıdan verilen desteklerle o darbe Türkiye'de baÅŸarılı olsaydı ne biz burada konuÅŸuyor olacaktık ne de belki sizler Türkiye'de okuyor olacaktınız. Çünkü sizin güçlü ve büyük Türkiye ile bağınızı kesecekler, sizin Recep Tayyip ErdoÄŸan önderliÄŸindeki yeni Türkiye'nin bir sevdalısı, bir dostu olmanızı önleyeceklerdi. Çok ÅŸükür milletçe bunu ortadan kaldırdık."

- "Büyük resim, hilalin yok edilmesi mücadelesidir"

Gençlerden karamsar bir tablo içinde olmamalarını isteyen KurtulmuÅŸ, bu medeniyetinin çocuklarının irfan sahibi olmak mecburiyetleri bulunduÄŸunu vurguladı.

KurtulmuÅŸ, "Sadece parçalara bakarak olup bitenleri anlayamayız. Büyük resmi göreceÄŸiz. Büyük resim, hilalin yok edilmesi mücadelesidir. Büyük resim, Ä°slam medeniyetinin bir kez daha tarihten silinme gayretleridir. Büyük resim ayaÄŸa kalkmakta olan Asya'nın, Afrika'nın, Latin Amerika'nın halklarına bir daha fırsat vermeme oyunudur. Bu oyunu bozacağız. Neyle bozacağız? Bilgimizle bozacağız, ferasetimizle, dayanışmamızla bozacağız ve yeni bir dünyanın kurulması için gayret sarf edeceÄŸiz." diye konuÅŸtu.

- "Dünyada yeni bir finansal mimariye ihtiyaç var" 

KurtulmuÅŸ, dünyada yeni bir finansal mimariye ihtiyaç olduÄŸunu, dünyanın para sisteminin, finansal sisteminin dikiÅŸ tutmadığını ve çöktüÄŸünü anlatarak, "Dünya Bankası, IMF çalışmıyor. Bir iÅŸe yaramıyor. Åžu an dünyada ticaretin yaklaşık yüzde 65'i, dolar üzerinden yapılıyor. Åžimdi bütün dünya bunu konuÅŸuyor. Bu sürdürülebilir bir yük deÄŸil. Dünya Bankası ve IMF gibi kuruluÅŸların fonksiyonları yerinde deÄŸil. Dünya Ticaret Örgütü, Asya veya Afrika'nın bir ülkesi, onun yasalarına aykırı davransa kıyamet koparıyor ama bir gecede ABD BaÅŸkanı Trump diyor ki 'gümrük duvarlarını kaldırdım, ÅŸu kadar yükselttim.' Çin'e karşı, ÅŸuna karşı, buna karşı. Hani liberal bir piyasa vardı? Hani Dünya Ticaret Örgütü, gümrüklerin bir ÅŸekilde dengelenmesini kontrol ederdi? Güç kimseyse o istediÄŸi ÅŸarkıyı söylüyor. Mühür kimseyse Süleyman odur." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

"Hayatımız boyunca uÄŸraÅŸacağımız, yeni dönemdeki en önemli fırsatlarımızdan bir tanesi, yeni bir para sistemine geçmek ve milli paralar üzerinden yapılacak ticaretle dolarizasyonun, yani dolara bağımlılığın azaltılmasını temin etmek." diyen KurtulmuÅŸ, "Bunu yapabilir miyiz? Tabii ki yapabiliriz. Onun için kararlı, ÅŸuurlu, gayretli ve gerçekten çekinmeden yol alacak ve yeni bir dünyada yeni bir finansal sistemi ve mekanizmayı kuracağız. Evet, bunu siz kuracaksınız. Gayretle fedakarlıkla dünya mazlumları adına bunu yapacaksınız." ifadelerini kullandı.

GeçmiÅŸte Amerikalılardan insansız hava araçları almak için kapıda beklediklerini, F-35'lerde olduÄŸu gibi vermediklerini dile getiren KutulmuÅŸ, "Sonunda teknolojimizi kendimiz yaptık. Åžimdi Türkiye kendi teknolojisiyle teröre karşı çok daha güçlü bir ÅŸekilde mücadele ediyor." dedi.

- "105 ülke, zengin ülkelerin aÄŸzının içine bakıyor"

Küresel sistemde yeni bir siyasal sistem inÅŸasına ihtiyaç olduÄŸuna dikkati çeken KurtulmuÅŸ, ÅŸunları söyledi:

"105 ülke, dünyanın zengin ülkelerinin aÄŸzının içine bakıyor. Siyasette de 196 BirleÅŸmiÅŸ Milletler üyesi ülke, 5 tane BirleÅŸmiÅŸ Milletler Daimi Temsilcisinin aÄŸzının içine bakıyor. 'Evet' derlerse oluyor, 'hayır' derlerse olmuyor. Suriye, kimyasal silah kullanıyor, bütün delilleriyle ortada ama bir ÅŸey yapamıyorsunuz. Güvenlik Konseyi'nde dayısı var, destekliyor, Suriye rejiminin elinden tutuyor. Ä°srail, Filistinlilere kan kusturuyor, 1967'den bu yana her gün zulmünü artırıyor, arkasında onun da dayısı var. Ne yaparsa yapsın, sırtını sıvazlıyor, hiçbir ÅŸey yapamıyorsunuz. O yüzden sayın CumhurbaÅŸkanımız sadece Türkiye adına deÄŸil bütün mazlum milletler adına, BirleÅŸmiÅŸ Milletler kürsüsü dahil, dünyanın bütün platformlarından haykırıyor, 'Dünya 5'ten büyüktür.' diyor. 'Dünya 5'ten büyüktür' demek, bir temenni deÄŸil, 'Dünya bu sistemle yürüyemez, yeni bir küresel siyasal mimariye ihtiyaç var demektir.' Bunu hep birlikte baÅŸaracağız."

- "17 bin uluslararası öÄŸrenciye burs veriyoruz"

YTB BaÅŸkanı Abdullah Eren de Türkiye SöyleÅŸileri programının, YTB tarafından düzenlenen Uluslararası ÖÄŸrenci Akademisi'nin bir cüzü olduÄŸunu, söyleÅŸiler ile uluslararası öÄŸrencilerin alanında ön plana çıkmış deÄŸerli isimlerle bir araya gelerek Anadolu irfanını da yakından tanıma fırsatı bulduÄŸunu dile getirdi.

"Uluslararası öÄŸrencilerimiz olarak sizler bizlere ailelerinizin emanetisiniz." diyen Eren, YTB bursulusu olan veya olmayan tüm uluslararası öÄŸrencilerin sorunlarını, dertlerini dinlemeye her zaman hazır olduklarını kaydetti. 

Dünyanın 170'den fazla ülkesinden 150 bin öÄŸrencinin Türkiye'deki 202 üniversitede ÅŸu an eÄŸitim gördüÄŸünü belirten Eren, "YTB olarak dünyanın 170 ülkesinden 17 bin uluslararası öÄŸrenciye burs veriyoruz. Türkiye'de bir süre önce 20 bin uluslararası öÄŸrenci varken, bugün bu sayı 150 binin üzerinde. Son 10 yılda Türkiye'de çok büyük bir uluslararası öÄŸrenci artışı oldu. Tabii ki, bu artışta Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar BaÅŸkanlığı'nın Türkiye Bursları markasıyla sunduÄŸu bursların da önemli bir katkısı oldu." diye konuÅŸtu.

KonuÅŸmaların ardından yabancı öÄŸrenciler, Numan KurtulmuÅŸ'a hediye takdim etti, KurtulmuÅŸ da öÄŸrencilerle özçekim yaptı.

Programa, Kocaeli BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi rektör yardımcıları ve yabancı öÄŸrenciler katıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.