Sosyal Medya

Güncel

Trump, Putin ile görüşmesini değerlendirdi

ABD Başkanı Donald Trump:- 'Ticaret, Venezuela, Ukrayna, Kuzey Kore, Nükleer Silah Kontrolü ve hatta 'Rus komedisini' de tartıştık. Oldukça verimli bir görüşme'- 'Cadı avından uzun zaman önce de söylediğim gibi Rusya, Çin ve herkesle iyi geçinmek iyi bir şey. Kötü değil'



ABD BaÅŸkanı Donald Trump, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüÅŸmesine iliÅŸkin, "Ticaret, Venezuela, Ukrayna, Kuzey Kore, Nükleer Silah Kontrolü ve hatta 'Rus komedisini' de tartıştık. Oldukça verimli bir görüÅŸme." dedi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan Putin ile yaptığı görüÅŸmeyle ilgili deÄŸerlendirmelerde bulunan Trump, görüÅŸmelerinin "oldukça uzun ve iyi" geçtiÄŸini belirterek, "(Trump ve 2016 seçim kampanyası ekibinin Rusya ile gizli anlaÅŸma yaptığı iddialarına yönelik soruÅŸturmaya atfen) Cadı avından uzun zaman önce de söylediÄŸim gibi Rusya, Çin ve herkesle iyi geçinmek iyi bir ÅŸey. Kötü deÄŸil." ifadelerini kullandı.

Trump, ayrıca 2016 baÅŸkanlık seçimlerinde Rusya'nın kendisine yardım ettiÄŸi iddiasına atıfta bulunarak, "Ticaret, Venezuela, Ukrayna, Kuzey Kore, Nükleer Silah Kontrolü ve hatta 'Rus komedisini' de tartıştık. Oldukça verimli bir görüÅŸme." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, görüÅŸmeye iliÅŸkin yaptığı açıklamada, iki liderin, nükleer silahsızlanmaya yönelik yeni bir anlaÅŸma olasılığını istiÅŸare ettiklerini aktardı.

Sanders, görüÅŸmede Trump'ın, Venezuela'da yönetimin barışçıl bir ÅŸekilde deÄŸiÅŸmesi gerektiÄŸini vurguladığını anlattı.

Kremlin Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada ise 1,5 saat süren görüÅŸmede, Venezuela'daki durumun ele alındığı ve Putin'in, ülkede sadece halkın kendi geleceÄŸini tayin edebileceÄŸini vurguladığı bilgisine yer verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.