Sosyal Medya

Güncel

KPSS için 'sıkça sorulan sorular ve cevapları' yayımlandı

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı için sıkça sorulan sorular ve cevapları yayımlandı.



Ölçme, Seçme ve YerleÅŸtirme Merkezi BaÅŸkanlığınca (ÖSYM) 2019 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve ÖÄŸretmenlik Sınavı için sıkça sorulan sorular ve cevapları yayımlandı.

Kamuoyunda anlaşılmayan hususlara açıklık getirmek amacıyla 2019 KPSS A Grubu ve ÖÄŸretmenlik Sınavı'na iliÅŸkin 33 "sıkça sorulan soru ve cevabı" ÖSYM'nin internet sitesinden paylaşıldı.

Buna göre baÅŸvuruları 15 Mayıs tarihinde sona erecek olan 2019 KPSS A Grubu ve ÖÄŸretmenlik Sınavı'na, kamu kurum ve kuruluÅŸlarının A grubu kadrolarına veya Milli EÄŸitim Bakanlığının (MEB) öÄŸretmen kadrolarına baÅŸvurmak isteyenler katılabilecek. Sınava lisans programlarından mezun olanlar ile sınava baÅŸvuru sırasında mezun durumda olmayan, ancak sınavın iki yıl olan geçerlik süresi içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumdaki adaylar baÅŸvurabilecek.

2019 KPSS A Grubu ve ÖÄŸretmenlik Sınavı, genel yetenek-genel kültür, eÄŸitim bilimleri, alan bilgisi ile ÖÄŸretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) oturumlarında yapılacak. Sınavın "genel yetenek-genel kültür" oturumu tüm adaylar için zorunlu olacakken, diÄŸer oturumlara adaylar tercihine baÄŸlı olarak katılacak.

Bu noktada adayın atama için baÅŸvurmak istediÄŸi kurum ve kuruluÅŸlar için katılmak zorunlu olduÄŸu oturumlar bulunuyor. ÖrneÄŸin MEB bünyesinde öÄŸretmen olarak görev almak isteyenler, sınavın "genel yetenek-genel kültür" oturumu ile eÄŸitim bilimleri oturuma ve alanlarında ÖABT yapılıyorsa ilgili alandaki ÖABT'ye katılacak. Ä°mam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri ÖÄŸretmenliÄŸi ve Beden EÄŸitimi ÖÄŸretmenliÄŸi alanlarında bu yıl ilk defa ÖABT yapılacağından bu alanlara atanmak isteyen öÄŸretmen adaylarının ilgili alanlarda 2019 ÖABT'ye girmeleri de zorunlu olacak.

2019-KPSS A Grubu ve ÖÄŸretmenlik Sınavının "genel yetenek-genel kültür" oturumu ile "eÄŸitim bilimleri" oturumu 14 Temmuz'da, alan bilgisi oturumları, 20-21 Temmuz'da, ÖABT ise 28 Temmuz'da yapılacak. 

Sınavın alan bilgisi oturumlarına baÅŸvuru yapabilmek için önce 2019-KPSS baÅŸvurusu yapmak gerekiyor. BaÅŸvurusunu yapıp sınav ücretini yatıran adaylar, baÅŸvuru süresi içinde ÖSYM Aday Ä°ÅŸlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) alan bilgisi sınavları oturumlarına baÅŸvurularını gerçekleÅŸtirebilecek.

Adaylar, sınava iliÅŸkin "Sıkça Sorulan Sorular"a ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden ulaÅŸabilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.