Sosyal Medya

Güncel

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan sandık soruşturması açıklaması

İstanbul'da sandıkta usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan 32 ayrı soruşturma hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama geldi. Başsavcılık açıklamasında "Delil toplama yetkileri usulünce yapılmaktadır" ifadelerine yer verildi.



Anadolu Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, AtaÅŸehir, Maltepe ve Kadıköy'deki sandıklarda usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla açılan 32 ayrı soruÅŸturma hakkında açıklama yaptı. BaÅŸsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, 2 Mayıs'ta muhtelif basın yayın organlarında, "Ä°stanbul Anadolu Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca 31 Mart 2019 tarihli Mahalli Ä°dareler Genel Seçimleri kapsamında yapılan usulsüzlüklere iliÅŸkin 32 ayrı soruÅŸturma baÅŸlatılıp çok sayıda kiÅŸinin ifadeye çaÄŸrıldığı" ÅŸeklinde haberler yer aldığı anımsatıldı.
 
Bu haberler esas alınarak çeÅŸitli yorumların yapıldığı ifade edilen açıklamada, kamuoyunun doÄŸru bilgilendirilmesi amacıyla  açıklama yapılmasına gerek duyulduÄŸu kaydedildi.
 
Açıklamada, 31 Mart 2019 tarihli Mahalli Ä°dareler Genel Seçimleri kapsamında oyların sayımı, tutanaÄŸa baÄŸlanması, sonuçların sisteme girilmesi ve benzeri iÅŸlemlerde çeÅŸitli usulsüzlükler olduÄŸundan bahisle seçimin ertesi gününden bu yana muhtelif zamanlarda vatandaÅŸlar, siyasi parti teÅŸkilatları ve ilçe seçim kurulu baÅŸkanlıklarınca ihbarlar yapıldığı bildirildi. 
 
160. MADDE HATIRLATMASI
 
Bunun üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160. maddesi uyarınca soruÅŸturmalar baÅŸlatılarak iddialara konu belgelerin temin edildiÄŸi belirtilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi: 
 
"Bu iÅŸlemlerde görevli kiÅŸiler de savunmaları alınmak üzere davetiye tebliÄŸ edilmek suretiyle Cumhuriyet BaÅŸsavcılığımıza çaÄŸrılmıştır. BaÅŸlatılan soruÅŸturmalar, ihbara konu olayların gerçekliÄŸini ortaya çıkarmaya özgü olarak ve kanunlarla Cumhuriyet BaÅŸsavcılığımıza tanınan delil toplama yetkileri usulünce kullanılmak suretiyle yürütülmektedir. Cumhuriyet BaÅŸsavcılığımız, mezkur soruÅŸturmalara iliÅŸkin görev ve yetkilerini, her zaman olduÄŸu gibi maddi gerçeÄŸi ortaya çıkarıp varsa sorumluluÄŸu bulunan kiÅŸiler hakkında gereÄŸine tevessül etmek amacıyla tarafsız ve mevzuata uygun biçimde yerine getirmekte olup medyada yer bulan ve bu soruÅŸturmaların amacına dair yasal çerçeveyi aÅŸacak ifadeler içeren haber ve yorumlar gerçek dışıdır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.