Sosyal Medya

Güncel

Soylu: Rabia Naz'ın babası hafta sonu beni aradı ve onunla iki saate varan bir görüşme yaptım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 11 yaşındaki Rabia Naz'ın şüpheli ölümüne ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Devlet olarak bu işin peşini bırakmadıklarını belirten Soylu, "Rabia Naz'ın babası hafta sonu beni aradı ve onunla iki saate varan bir görüşme yaptım" dedi.



Sabah yazarı Tuba Kalçık, "Aileler geçmiÅŸe göre bilinçlendi" baÅŸlığıyla yayımlanan yazısında "Küçükçekmece'de 5 yaşındaki kız çocuÄŸunun uÄŸradığı cinsel saldırı, baÅŸta Küçükçekmece halkı olmak üzere toplumun büyük bir bölümünü ayaÄŸa kaldırdı. Çocuk istismarı bir insanlık suçudur" dedi.
 
"Hem Küçükçekmece'deki bu yürekleri yakan istismarı, hem de Rabia Naz davasını konuÅŸmak için Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüÅŸtüm" ifadesini kullanan Kalçık, ÅŸöyle devam etti:
 
'ARTIK SUSMUYORLAR'
 
"Kolluk ve adalet teÅŸkilatımızla birlikte Küçükçekmece'deki cinsel istismar olayının tüm yönleri ile aydınlatılması için çok ciddi çalışma yürüttüklerini belirten Soylu, ‘ArkadaÅŸlarım 240 saat çalışarak tüm kamera kayıtlarını inceledi ve faili kısa bir sürede yakaladık’ dedi. Böyle sapkınlıkların bir daha yaÅŸanmaması için bakanlık olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten Soylu, ‘Aileler de geçmiÅŸe göre bilinçlendi, artık etraf ne der kaygısı ile susmuyor, gelip ÅŸikayetçi oluyorlar. Bu çok önemli’ dedi.
 
Bakanlık olarak istismar olaylarında geçmiÅŸ döneme göre ÅŸikayetlerin arttığını da söyleyen Soylu, ‘Çocuk veya kadın tüm istismar olaylarının önlenmesi, engellenmesi için kararlı biçimde mücadele ediyoruz ve bununla karşı karşıya kalanın bildirmesi konusunda da bir bilinçlendirme ortaya koyuyoruz’ dedi. Soylu, kamuoyunun gündeminde olan Rabia Naz davasına iliÅŸkin ise ÅŸunları söyledi:
‘Rabia Naz'ın babası hafta sonu beni aradı ve onunla iki saate varan bir görüÅŸme yaptım. Bana olay ilk 'Rabia Naz öldürüldü ve hatırı sayılır birileri araya girerek olay kapatıldı' diye geldi. Ben de böyle bir ÅŸey asla olamaz dedim ve yakından ilgilendim. Birçok defa müfettiÅŸ de gönderdim. Babaya da anlattığım gibi bu olayın devlet olarak peÅŸini bırakmıyoruz. Yeniden, müfettiÅŸler gönderildi olayı teftiÅŸ ediyorlar. Ä°dari tarafa eksiklikleri olan ve kusurlu gördüÄŸümüz birkaç kiÅŸi için de müfettiÅŸler gönderdik. Ben de evlat sahibiyim; babanın acısını anlıyorum ve yakından hissediyorum. Bu olayın tüm yönleriyle açığa kavuÅŸturulması için her ÅŸeyi yapıyoruz.’"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.