Sosyal Medya

Güncel

Ali Laricani: ABD'nin şartlarını kabul etmeyeceğiz

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD'nin yeni bir anlaşma için öne sürdüğü şartları hiçbir zaman kabul etmeyeceklerini söyledi.



Ä°ran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Rezevi Horasan eyaletinde ÖÄŸretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen bir törende yaptığı konuÅŸmada Laricani, ABD'nin nükleer anlaÅŸmadan tek taraflı çekilme kararının ardından duyurduÄŸu 12 maddenin mantıksız olduÄŸunu belirtti.

ABD'nin öne sürdüÄŸü ÅŸartların asla kabul edilmeyeceÄŸini vurgulayan Laricani, "Bizden ABD'nin isteklerine boyun eÄŸmemizi beklemeyin. Bu 12 ÅŸart Ä°ran'ı zillete atacaktır. Bu yüzden direnmekten baÅŸka yol yoktur" dedi.

ABD'nin baskılarına karşı halka sabırlı olmaları çaÄŸrısında bulunan Laricani, "ABD'nin liyakatsiz yöneticileri, pes etmek zorunda kalacak ancak biz sabırlı olmazsak istediklerine ulaÅŸarak bize de Suudi Arabistan'a yaptıklarını yapacaklar. ABD, Suudi Arabistan'ın hem parasını alıyor hem de onları aÅŸağılıyor. Biz böyle deÄŸiliz bu milletin hakkını savunmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yaptırımlar nedeniyle ekonomik olarak zor zamanlar geçirdiklerini dile getiren Laricani, ülkede kendi kendine yeten bir ekonomik sistem oluÅŸturulması gerektiÄŸini kaydetti.

ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo, ABD'nin nükleer anlaÅŸmadan çekilmesinin ardından geçen yıl mayıs ayında yaptığı açıklamada, Ä°ran'la yeni bir anlaÅŸma yapılması gerektiÄŸini vurgulayarak 12 maddelik ÅŸart öne sürmüÅŸtü.

Bu ÅŸartlar arasında, Ä°ran'ın uranyum zenginleÅŸtirmeyi durdurması ve plütonyum ön iÅŸleme faaliyetine asla baÅŸlamamasının yanı sıra ülke çapındaki tüm askeri tesislere kayıtsız ÅŸartsız giriÅŸ imkanı sunması ve balistik füze programını durdurması bulunuyor.

ABD yönetimi ayrıca, "Ä°ran'dan tüm ABD vatandaÅŸlarını serbest bırakmasını, bölgesel müdahaelerine son vermesini, Suriye'deki tüm güçlerini geri çekmesini ve Ä°srail'i tehdit etmeye son vermesini" istiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.