Sosyal Medya

Güncel

ABD Savunma Bakan Vekili'nin Avrupa ziyaretine 'Venezuela' iptali

ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan'ın, Venezuela'daki gelişmeler nedeniyle Avrupa ziyaretini iptal ettiği bildirildi.



ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Eric Pahon, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bakan Vekili Shanahan Avrupa seyahatini gerçekleÅŸtirmeyecek. Venezuela konusunda daha etkili bir koordinasyon için NCS (Ulusal Güvenlik Konseyi) ve DışiÅŸleri Bakanlığıyla, güney sınırındaki destek konusunda da Ä°ç Güvenlik Bakanlığıyla devam eden koordinasyon için DC'de kalmaya karar verdi." ifadelerini kullandı.

Patrick Shanahan'ın Avrupa seyahatini iptal etmesi, ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo'nun ülkesinin Venezuela'da askeri adım atabileceÄŸini ifade etmesinin ardından gelmesi ise dikkati çekti.

Shanahan, ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanlığında görev deÄŸiÅŸimi için bugün Belçika'nın baÅŸkenti Brüksel'e seyahat edecekti.

DARBE GİRİŞİMİ

Venezuela'da 23 Ocak'ta kendisini devlet baÅŸkanı ilan eden Meclis BaÅŸkanı Guaido, Twitter'dan yayınladığı 3 dakikalık videoyla halka ve askerlere sokaÄŸa çıkma çaÄŸrısı yapmıştı.

Guadio, Caracas'taki La Carlota Hava Üssü yakınının etrafında bir grup askerle, partisinin ev hapsindeki eski lideri Lopez'i de alarak çektiÄŸi videoyu sosyal medya hesabından paylaÅŸmıştı. BaÅŸkent Caracas'ta bazı askeri birliklerin yolları kestiÄŸi, bazı yollarda da askeri araçların görüldüÄŸü belirtilmiÅŸti.

 

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, olayın ardından Twitter'da yayımladığı açıklamada, darbe giriÅŸimine karşı koyacaklarını bildirerek "Biz silahlı kuvvetler olarak anayasal düzeni savunmaya yemin ettik. Hain darbe giriÅŸimi karşısında teyakkuzdayız. Askeri birliklerde olaÄŸan dışı bir durum söz konusu deÄŸil, herkes komutanların emrindedir." açıklamasını yapmıştı.

ABD yönetimi ise Guadio ve taraftarlarının darbe giriÅŸimine tam destek veren açıklamalarda bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.