Sosyal Medya

Güncel

Venezuela'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Venezuela Dışişleri Bakanı Arreaza, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a uluslararası hukuka ve barışa verdiği kararlı ve açık destek ile Venezuela'daki demokrasiye gösterdiği saygı için teşekkür ederiz." açıklamasında bulundu.



Venezuela DışiÅŸleri Bakanı Jorge Arreaza darbe giriÅŸimi karşısında gösterdiÄŸi "Kararlı ve açık destek" için Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a teÅŸekkür etti.

DışiÅŸleri Bakanı Jorge Arreaza, sosyal medya hesabından CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın, Venezuela'daki darbe giriÅŸimini kınayan açıklamalarını paylaÅŸtı.

Açıklamalar karşısında memnuniyetini dile getiren Arreaza "CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a uluslararası hukuka ve barışa verdiÄŸi kararlı ve açık destek ile Venezuela'daki demokrasiye gösterdiÄŸi saygı için teÅŸekkür ederiz." ifadesini kullandı.

ErdoÄŸan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Halkın egemen olduÄŸu, baÅŸkanının seçimle iÅŸ başına geldiÄŸi Venezuela'ya postmodern bir koloni valisi atama gayreti içinde olanlar bilmelidir ki bir ülkenin nasıl yönetileceÄŸi ancak demokratik seçimlerle belirlenir. Demokrasilerde sandık esastır. Darbelerle mücadele etmiÅŸ, darbelerin yarattığı olumsuz sonuçları yaÅŸamış bir ülke olarak, Venezuela'daki darbe giriÅŸimini kınıyoruz. Tüm dünya Venezuela'da halkın demokratik tercihlerine saygı duymak zorundadır." deÄŸerlendirmesinde bulunmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.