Sosyal Medya

Venezuela'daki darbe girişiminde mavi bayrak detayı

Venezuela'da kendisini devlet başkanı ilan eden Meclis Başkanı Juan Guaido'ya bağlı bir grup askerin başlattığı darbe girişimi ülkede tansiyonu yükseltti. Darbeci askerler ve Guadio'nun kollarına mavi bayrak takması ise dikkat çekti.



Venezuela'da kendisini geçici devlet baÅŸkanı ilan eden muhalif lider Juan Guaido, Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro'yu devirmek için bir grup askerle darbe giriÅŸimi baÅŸlattı. Caracas'ta bir hava üssü yakınlarında bir grup askerle birlikte görüntülenen Gaido ile muhalif lider Leopoldo Lopez'in kollarına mavi bayrak baÄŸladığı görüldü.
 
Savunma Bakanı Lopez, "Hain darbe giriÅŸimi karşısında teyakkuzdayız" açıklaası yaparken, yerel saatle sabah 06.30'da baÅŸlayan giriÅŸime karşı Venezuela Kurucu Meclis BaÅŸkanı Diosdado Cabello da, halkı, Devlet BaÅŸkanı Maduro'yu savunmak için baÅŸkanlık sarayında toplanmaya çağırdı.
 
Ä°SPANYA:  DARBEYÄ° DESTEKLEMÄ°YORUZ
 
Öte yandan uluslararası ilk tepki Ä°spanya'dan geldi. Ä°spanya'nın geçici hükümet sözcüsü Venezula'daki darbe giriÅŸimine iliÅŸkin açıklama yaptı. Sözcü Isabel Celaa ülkede katliam yaÅŸanmamasını umduklarını belirterek, "Venezuela'da yönetimin seçimle deÄŸiÅŸmesi gerektiÄŸi aÅŸikar. Ä°spanya hiçbir askeri darbeyi desteklememektedir" dedi.
 
Ä°spanya Venezuela'da meÅŸru devlet baÅŸkanı olarak muhalif lider Juan Guaido'yu gördüklerini de açıkladı.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.