Sosyal Medya

Güncel

İmamoğlu'ndan YSK'ya çağrı

Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçim sonuçlarının İstanbul halkının içine sindiğini söyledi.



Ä°BB BaÅŸkanı Ä°mamoÄŸlu, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Ä°stanbul'daki seçim sonucuyla ilgili, "Milletimiz diyor ki, bu Ä°stanbul benim içime sinmedi" sözlerine yanıt verdi.

Beyoğlu'nda İstanbul Kalkınma Ajansı'nın organize ettiği toplantıya katılan İmamoğlu, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ä°mamoÄŸlu, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın Kızılcahamam kampında Ä°stanbul seçimleri ile ilgili sözlerine ÅŸöyle karşılık verdi:

"Hakkını aramak konusunda tabii ki herkes hakkını aramalı. Biz de hakkımızı ararız. Hiç sorun yok. Hak aramanın usulleri ve ÅŸekilleri var. Bu usullere uymadığınız zaman hak aramanın biçimi deÄŸiÅŸir. Bu sefer baÅŸka bir haksızlık doÄŸurursunuz. Bu çok net. Ama içine sinmediÄŸi kısmına gelirsek, bulunduÄŸu salondaki kiÅŸilerin içine sinmemiÅŸ olabilir. Ä°stanbul halkının gayet içine sinmiÅŸ durumdadır. BüyükÅŸehir Belediyesi çalışanlarının da içine sinmiÅŸ durumda. Sokaktayız. GittiÄŸimiz her yerde vatandaÅŸlarımızla baÅŸbaÅŸayız ve beklentilerini dinliyoruz.”

'SÜRECÄ° HALKLA TEST ETMESÄ°NÄ° DÄ°LERÄ°M'

​İmamoÄŸlu, "Ben anketlere ve araÅŸtırmalara çok deÄŸer verdiÄŸini biliyorum Sayın CumhurbaÅŸkanımızın. Böyle bir süreci, halkla test etmesini dilerim. GerçeÄŸi daha yakın görecek diye düÅŸünüyorum. KuÅŸku duymasınlar" diye konuÅŸtu.

'BENCE GÜN BUGÜNDÜR, YARINDAN TEZÄ° YOKTUR'

Ä°mamoÄŸlu, YSK'ya yapılan itirazlarla ilgili ise ÅŸunları söyledi:

 

"Bu saatten sonra yapılan itirazların gerçekten tüm seçimleri sıkıntıya sokabileceÄŸini düÅŸünüyorum. Bu anlamda artık neredeyse YSK'nın kendisini sorgulayacağı kısımları geçildi. Bir an önce YSK'nın süreci tanımlaması ve tüm soru iÅŸaretlerini ortadan kaldırması lazım. Takvimi yoktur bu iÅŸin. Bence gün bugündür. Gün yarındır, yarından tezi yoktur. Bir an önce sürecin tanımlanması Türkiye'nin artık iÅŸine dönmesi, rutinine dönmesi, herkesin kendi iÅŸi ile ilgilenmesi Türkiye'nin sıhhatine olacaktır."

ERDOÄžAN NE DEMÄ°ÅžTÄ°?

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Son ana kadar biz hukuk mücadelemizi sürdüreceÄŸiz. Bu bir normal yargı mücadelesi olmaktan çok seçim hukukuna yönelik bir mücadeledir. Bunu sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız. Milletimiz diyor ki, bu Ä°stanbul benim içime sinmedi. Burada bir ÅŸaibe olduÄŸu kesin. Bu ÅŸaibenin giderilmesi ÅŸart" ifadelerini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.