Sosyal Medya

İntihar eden casusun abisi: Kardeşim intihar etmedi, öldürüldü iddiası

BirleÅŸik Arap Emirlikleri'nden gelen ve Ä°stanbul'da yakalanan iki casustan biri cezaevinde intihar etti.



BirleÅŸik Arap Emirlikleri (BAE) adına "casusluk" yaptıkları suçlamasıyla geçen günlerde Ä°stanbul'da yakalanan iki ÅŸüpheliden biri olan Zaki Mübarek Hasan Silivri Cezaevi’nde ölü bulundu.

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı olaya iliÅŸkin açıklamasında, “Tutuklu Hasan'ın, Silivri Kapalı Ceza Ä°nfaz Kurumu'nda kaldığı tek kiÅŸilik odasında, cezaevi görevlileri tarafından 28 Nisan'da saat 08.16'da sabah sayımı alınmış, tutukluya yiyecek dağıtımı esnasında saat 10.22'de kaldığı tek kiÅŸilik odaya gelindiÄŸinde, Hasan'ın banyo kapısında asılı olduÄŸu nöbetçi infaz koruma memuru tarafından görülmüÅŸ ve hemen durumdan yetkililer haberdar edilmiÅŸtir. Olayla ilgili adli soruÅŸturma baÅŸlatılmış olup adli muayene ve otopsi iÅŸlemleri Ä°stanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılmıştır. Konu hakkında gerektiÄŸi taktirde bilahare bilgilendirme yapılacaktır" denildi.

CEZAEVÄ°NDE ÖLEN HASAN’IN KARDEŞİ: AÄžABEYÄ°M ÖLDÜRÜLDÜ

Independent Türkçe’de yer alan habere göre; Zaki Mübarek Hasan’ın kardeÅŸi Zekeriya Mübarek Facebook hesabına yüklediÄŸi videoda aÄŸabeyinin intihar etmediÄŸini, öldürüldüÄŸünü iddia etti. DiÄŸer ÅŸüpheli Semih Åžaban’ın da öldürülebileceÄŸini öne sürdü.

Mısır’da yaÅŸayan Filistin asıllı Zekeriya Mübarek, kardeÅŸinin gözaltına alınmasıyla ilgili avukatlarla yaptığı görüÅŸmeler sonucunda, elinde bazı deliller olduÄŸunu söyledi. Konuyu Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faid Mustafa’ya da ilettiÄŸini söyleyen Mübarek, büyükelçiyi ihmalkarlıkla suçladı.

Faid Mustafa ise Arabi21’e yaptığı açıklamada, Zaki Y.M. Hasan’ın Filistin ve BAE vatandaşı olduÄŸunu doÄŸruladı.

“ULUSLARARASI BÄ°R KOMÄ°SYON TALEP EDÄ°YORUZ”

Zaki Mübarek’in oÄŸlu Yusuf Zaki Mübarek ise El Arabiya televizyonuna konuÅŸtu. Babasının intihar etmediÄŸini ifade ederek, “Babam geleceÄŸimizi inÅŸa etmek için Türkiye’ye gitti. 4 Nisan’dan bu yana tutuklanmasına ÅŸaşırdık ve suçlamalara daha da çok ÅŸaşırdık ve ÅŸoke olduk. Babam bir kurban ve günah keçisi seçildi. Babam siyaset bilimi doktoru, eÄŸitim adamı nasıl intihar edebilir” dedi.

Yusuf Mübarek, babasının ölümünün incelenmesi için, Filistinli doktorlardan oluÅŸan bir komite kurulması çaÄŸrısı yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.