Sosyal Medya

MSB'den bedelli ve yeni askerlik açıklaması

MSB'den alınan bilgiye göre bedelli ve yeni askerlik sisteminin tamamlandığı ancak ufak tefek değişiklerin olabileceği öğrenildi.



Yeni askerlik sistemi ile bedelli askerlik üzerine yapılan çalışmalar büyük oranda tamamlandı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) edinilen bilgilere göre ufak tefek deÄŸiÅŸiklerin yapılarak CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a sunulacağı belirtildi.
 
Daha önce Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapılan açıklamada 1 ay temel askerlik yaptıktan sonra isteyen kiÅŸiler bedelliye ayrılacakları ve askerlikle iliÅŸlileri kesileceÄŸi ifade edilmiÅŸti. Yapılan açıklamada bedelli askerlik ücretinin hesaplama formülünün ise "40.000 gösterge x memur maaÅŸ katsayısı x 6" olacağı açıklanmıştı.
 
Yeni askerliÄŸin ise 1 ay temel eÄŸitim sonunda bedelliye ayrılmayanların zorunlu askerlik yapmak isteyenlerin de 6. aya kadar Kıt'a görevini yapacaklar ve bu süre zarfında harçlık alacaklar. 6 ayı tamamlayanlar eÄŸer talep ederlerse ve girecekleri sınavları baÅŸarı ile geçerlerse bir altı aylık daha askerlik yapacak ve bu maaÅŸlı olacak. Bir yılın sonunda baÅŸarılı asker olurlarsa profesyonel askerlik için hak kazanacak ve devam edebilecekleri ifade edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.