Sosyal Medya

Sebze ve meyve fiyatları yarı yarıya düşecek

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Ali Karaca, mayısın ilk haftalarında tarla sezonu başlayacağını belirterek, "Vatandaşın mutfağına aldığı sebze ve meyvenin fiyatları yarı yarıya düşecek" dedi.



Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel MüdürlüÄŸü’nün düzenlediÄŸi "Pazarcı Esnafı EÄŸitim Programı" kapsamındaki ilk eÄŸitim toplantısına katılan Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) BaÅŸkanı Ali Karaca, AA muhabirine deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Bakan Pekcan'ın pazarcı esnafının rekabet ortamında biraz daha güçlenmesi amacıyla eÄŸitim seminerleri düzenlenmesi için talimat verdiÄŸini ifade eden Karaca, çalışmanın, esnafın daha iyi kazanç saÄŸlaması açısından önemine iÅŸaret etti.

EÄŸitim kapsamında esnafın müÅŸteriye yönelik davranışlar, müÅŸteri memnuniyetinin artırılması için yapılması gerekenler ve meslekle ilgili yönetmeliklere iliÅŸkin bilgiler aktarıldığını kaydeden Karaca, 11 bölgede eÄŸitimlerin sürdürüleceÄŸini bildirdi.

‘VATANDAÅžIN EVÄ°NE GÖTÜRDÜÄžÜ SEBZE FÄ°YATLARI 2-3 LÄ°RA CÄ°VARINA DÜÅžTÜ

Karaca, kış mevsiminde üretimin az olduÄŸunu bu nedenle de fiyatların yüksek seyrettiÄŸini dile getirerek, ÅŸu deÄŸerlendirmede bulundu:

"Geçen dönem, bazı ürünlerdeki hastalıklardan dolayı, üretimde biraz azalma vardı. Bu nedenle oluÅŸan arz-talep dengesizliÄŸinden fiyatlar arttı. Yaz mevsiminin gelmesiyle fiyatlarda çok düÅŸüÅŸ var. Ankara pazarlarında ÅŸu an patlıcan 2.5-3 lira. Son 10 gündür fiyatlar yarı yarıya düÅŸtü. Vatandaşımız aldatılıp, aldatılmadığını Antalya'da, Mersin'deki internet fiyatlarından öÄŸrenebilir. Pazarcı daha mı pahalı satıyor, diÄŸer yerler mi pahalı satıyor? Neresinin daha ucuza olduÄŸunu internet üzerinden fiyatları alıp, karşılaÅŸtırabilir."

Türkiye'de fiyatları üretim yerlerinin belirlediÄŸini anlatan Karaca, üreticinin maliyetlerinin artmasına karşın fiyatların vatandaşın kesesine göre oluÅŸacağını savundu.

Karaca, "Åžu an vatandaşın evine götürdüÄŸü sebze fiyatları 2-3 lira civarına düÅŸtü. Domateste ihracat var. Mayısın ilk haftalarında tarla sezonu baÅŸlıyor. Onda da düÅŸüÅŸ baÅŸlayacak. Vatandaşın mutfağına aldığı sebze ve meyvenin fiyatları yarı yarıya düÅŸecek" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.