Sosyal Medya

Güncel

Endonezya'da günlerdir oy sayan 272 sandık görevlisi yorgunluktan hayatını kaybetti

Dünyada en çok seçmenin oy kullandığı ülke olan Endonezya'da, 17 Nisan'dan bu yana gece gündüz oy sayan sandık görevlilerinden 272'si öldü. Bu kişilerin yorgunluk kaynaklı sebeplerden öldüğü açıklandı.



193 milyondan fazla seçmenin bulunduÄŸu Endonezya’da, 17 Nisan’da düzenlenen seçimlerden sonra uzun saatler boyu milyonlarca oyu saymak zorunda kalan sandık görevlilerinin 272’si yorgunluk kaynaklı hastalıklar nedeniyle öldü. BBC‘ye konuÅŸan Genel Seçimler Komisyonu sözcüsü Arief Priyo Susanto, elle sayımın çok uzun saatler sürmesi sonucunda 1878 kiÅŸinin de hastalanarak hastaneye kaldırıldığını anlattı. Seçim komisyonunun ölen sandık görevlilerinin ailelerine tazminat vereceÄŸi açıklandı.
 
17 Nisan’da düzenlenen seçimin kesin sonuçlarının 22 Mayıs’ta açıklanması bekleniyor.
 
800 BİN NOKTADA 7 MİLYON KİŞİ SAYIYOR
 
En çok seçmenin oy verdiÄŸi ülke olan Endonezya’da, 11 gün önceki seçimde kullanılan oyların sayımı için yaklaşık yedi milyon kiÅŸinin çalıştığı belirtiliyor. Sandık görevlilerinin gece geç saatlere kadar zorlu koÅŸullarda çalıştırılması nedeniyle seçim kurulu günlerdir eleÅŸtiriliyor. SaÄŸlık Bakanlığı ise 23 Nisan’da hastanelere bir mektup yazarak, hastalanan seçim görevlilerine özel ilgi gösterilmesini istedi.
 
Ülkede 193 milyon seçmenin yüzde 80’i, 800 binden fazla seçim merkezinde oy kullanmıştı.
 
ÜÇ SEÇÄ°M BÄ°RDEN DÜZENLENDÄ°
 
17 Nisan’daki oylamada, tasarruf gerekçesiyle cumhurbaÅŸkanlığı, merkezi parlamento ve bölgesel parlamentolar için aynı anda seçim düzenlenmiÅŸti. Bu durum da oy sayımını zorlaÅŸtıran faktörlerden biri olarak görülüyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.