Sosyal Medya

Güncel

Esenyurt Belediye Başkanı'ndan açıklama

Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt, 'Vatandaşların evlere geçmelerinde bir sakınca olmadığını sizlerle paylaşmak istiyorum' ifadelerini kullandı.



Esenyurt Belediye BaÅŸkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçede çatlaklar ve çökme nedeniyle tahliye edilen binalara iliÅŸkin, "Åžu anda bir deplasman (yer deÄŸiÅŸtirme) olmadığı için, sokaklarda çatlaklar yürümediÄŸi için, evlerde oturulmasına karşı teknik ekibin bize verdiÄŸi bilgiye göre bir sorun gözükmüyor. VatandaÅŸların evlere geçmelerinde bir sakınca olmadığını sizlerle paylaÅŸmak istiyorum." dedi.

Bozkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, binalarla ilgili statik analizlerin yapıldığını ve vatandaÅŸların evlerine dönmelerinde herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

Yoldaki çökmenin ardından teknik bir heyet oluÅŸturulduÄŸunu belirten Bozkurt, "Belediyemizin bütün birimleri buradaydı. Önce vatandaÅŸlarımızın beslenme ve konaklaması için bir ekip kurduk ve onları naklettik. Ardından çalışma ekibimiz hasarları tespit için sahada çalıştı." diye konuÅŸtu.

Binaların içine ve dışına dört kere bakılarak statiÄŸinde bir sorun olup olmadığının tespit edilmeye çalışıldığını dile getiren Bozkurt, "Binaların statiÄŸinde deformasyon görmedik. Gözlemlerle yapılan analizdi. Binaların zeminiyle ilgili de çalışmalar yapıldı. 2 binada ayrışma ve biraz deplasman var. Bunun kabul edilebilir sınırlar içinde olduÄŸuna karar verdik." ifadelerini kullandı.

Bozkurt, durum tespiti için dört kuyu açıldığını ve bölgede kayma olup olmadığının sürekli olarak analiz edileceÄŸini vurguladı.

Hafriyat alanının yerinin de doldurulmaya baÅŸlandığını söyleyen Bozkurt, ÅŸunları kaydetti:

 

"Åžu anda bir deplasman (yer deÄŸiÅŸtirme) olmadığı için, sokaklarda çatlaklar yürümediÄŸi için, evlerde oturulmasına karşı teknik ekibin bize verdiÄŸi bilgiye göre bir sorun gözükmüyor. Bu konuda kaymakamlığı bilgilendirdik. O da aynı görüÅŸte. Vali yardımcımıza da bildirdik. VatandaÅŸların evlere geçmelerinde bir sakınca olmadığını sizlerle paylaÅŸmak istiyorum.

Açılan kuyularda bir deplasman olup olmadığı tespit edilmeye çalışılacak. Zannediyorum veriler çarÅŸamba günü çıkar. Üniversiteden gelen arkadaÅŸlar da bizi bu konuda yönlendirdi. Elde ettiÄŸimiz verileri üniversitedeki heyetle de paylaÅŸacağız. Onlar da raporlamasını bir hafta on gün içinde bitirirler. Daha sonra nasıl bir süreç izleyeceÄŸimize karar vereceÄŸiz."

Bozkurt, trafiÄŸin kademeli olarak açılacağı bilgisini paylaÅŸarak, vatandaÅŸlara, "Binaların içinde acil bir durum olduÄŸunda lütfen bizi haberdar edin. Ruhsatı olmayan binaların statik yapısıyla ilgili bir ÅŸey söylememiz mümkün deÄŸil çünkü projesiyle ilgili bir bilgi sahibi deÄŸiliz." uyarısı yaptı.

Bu arada, açıklamanın ardından vatandaÅŸlardan bir bölümü zabıta eÅŸliÄŸinde evlerine girdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.