Sosyal Medya

Güncel

Irak Dışişleri Bakanlığı Bahreyn'den Mukteda es-Sadr için özür istedi

Irak Dışişleri Bakanlığı, Bahreyn Dışişleri Bakanı Halid bin Ahmed Al Halife'nin, Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'la ilgili açıklamaları nedeniyle özür talebinde bulundu.



Irak DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Bahreyn DışiÅŸleri Bakanı'nın saldırgan ifadeleri, Sadr'a, hatta Irak'a ve onun egemenliÄŸine zarar vermektedir. Özellikle de Irak'ın, komÅŸusu olan Ä°ran'ın egemenliÄŸine boyun eÄŸdiÄŸi yönündeki sözler, diplomatik normlara göre kabul edilemez sözlerdir" ifadesine yer verildi.

Bahreyn yönetiminden, DışiÅŸleri Bakanı Al Halife'nin sarf ettiÄŸi sözlerden dolayı Irak'tan özür dilemesinin istendiÄŸi açıklamada, hiçbir ülkenin, Irak'ı baÅŸka ülkelere boyun eÄŸmekle suçlayan, bağımsızlığını ve egemenliÄŸini kısıtlayan provokatif bir tavır içine girmesinin kabul edilemeyeceÄŸi vurgulandı.

"HERKES SINIRLARINI BÄ°LMELÄ°"

Terör örgütü IŞİD'i çökerten Irak'ın, kendi bağımsızlık ve özgürlüÄŸünü de savunacak güçte olduÄŸunun belirtildiÄŸi açıklamada, herkese sınırlarını bilme çaÄŸrısı yapılarak, ülkenin içiÅŸlerine müdahale edilmesine, ulusal ve dini ÅŸahsiyetlerin hedef alınmasına müsade edilmeyeceÄŸi kaydedildi.

Sadr, dün yaptığı yazılı açıklamada, "Bahreyn, Yemen ve Suriye'de savaşın son bulmasını ve buralardaki iktidar sahiplerinin acilen görevlerini bırakmasını" istemiÅŸti.

AL HALÄ°FE, SADR Ä°ÇÄ°N NE DEDÄ°?

Bahreyn DışiÅŸleri Bakanı Al Halife ise Sadr'ın bu açıklamalarına tepki göstererek, kendisini, Ä°ran'ın ülkesindeki nüfuzuna sessiz kalmakla eleÅŸtirmiÅŸ, Sadr için "aptal" ve "otoriter" ifadelerini kullanmıştı.

Bahreyn DışiÅŸleri Bakanlığı da Sadr'ın açıklaması üzerine, Irak'ın Bahreyn Maslahatgüzarı Nihad el-Ani'yi bakanlığa çağırmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.