Sosyal Medya

Güncel

Rusya’da kıtalararası füze Sarmat’ın üretildiği fabrikadaki yangın söndürüldü

Rusya'nın Krasnoyarsk şehrinde füze fabrikası Krasmaş'ta çıkan yangın hasara neden oldu



Rusya’nın kıtalararası balistik füzesi Sarmat’ı ürettiÄŸi Krasnoyarsk ÅŸehrinde bulunan KrasmaÅŸ fabrikasının bir kısmı yandı.

Rusya’nın önemli askeri tesislerinden KrasmaÅŸ fabrikasının deposunda dün baÅŸlayan yangın sabah saatlerinde söndürüldü.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığından ve Krasnoyarsk ValiliÄŸinden yapılan açıklamalara göre, gece boyunca süren yangın sonucunda 2 bin 500 metrekarelik alanda çatının çökmesi sonucu hasar meydana geldi.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmaların sürdüÄŸünü belirten bakanlık yetkilileri, elektrikli ekipmanla çalışma kurallarının ihlalinden dolayı yangının çıkma ihtimalinin yüksek olduÄŸunu açıkladı.

Kıtalararası balistik füze Sarmat’ın üretildiÄŸi alanın yangından etkilenmediÄŸi ifade edildi.

Tamamen söndürülen yangında ölen ve yaralanan olmadığı bildirildi. 

-Sarmat füzesi

Rusya, 1988'den beri envanterinde bulundurduÄŸu, Batılı devletlerin "Åžeytan" olarak nitelendirdiÄŸi kıtalararası balistik füze Voyevoda'nın yerine koymak üzere Sarmat'ı geliÅŸtirdi.

2010’dan beri üzerinde çalışılan, Voyevoda’dan daha fazla nükleer baÅŸlık taşıyabilen, daha yüksek menzile sahip olan füzenin, Kuzey ve Güney Kutuplarını geçerek hedefe ulaÅŸabilme kabiliyeti bulunuyor.

Sarmat'ın, yaklaşık 200 tonluk ağırlığı ve kısa süreli aktif uçuÅŸ özellikleriyle, mevcut füze savunma sistemleri tarafından engellenmesinin imkansız olduÄŸu ileri sürülüyor. Askeri uzmanlar, Sarmat’ın 11 bin ila 18 bin kilometrelik bir menzile sahip olduÄŸunu belirtiyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.