Sosyal Medya

Güncel

Putin İdlib'e operasyonu uygun görmüyormuş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "(İdlib'de askeri operasyon) Ben bunu göz ardı etmiyorum. Fakat Suriyeli dostlarımızla birlikte, insani durumu göz önüne alarak bunun bugün uygun olmadığını düşünüyoruz" dedi



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, "(Ä°dlib'de askeri operasyon) Ben bunu göz ardı etmiyorum. Fakat Suriyeli dostlarımızla birlikte, insani durumu göz önüne alarak bunun bugün uygun olmadığını düÅŸünüyoruz." dedi. 

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Putin, Çin'in baÅŸkenti Pekin'de "Bir KuÅŸak, Bir Yol" konferansından sonra düzenlediÄŸi basın toplantısında, Suriye ve Ukrayna meseleleriyle ilgili deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Ä°dlib'deki gruplara yönelik askeri operasyon ile ilgili olarak Putin, "Ben bunu göz ardı etmiyorum. Fakat Suriyeli dostlarımızla birlikte, insani durumu göz önüne alarak bunun bugün uygun olmadığını düÅŸünüyoruz." ifadesini kullandı. 

Suriye’de Anayasa Komitesi’nin kurulmasını muhalif gruplarının yavaÅŸlattığını öne süren Putin, "Tüm muhalif gruplarla çalışacağız. Sabırla, ısrarla, bu komitenin oluÅŸturulması için çaba edeceÄŸiz. Çünkü bu, siyasi sürecin baÅŸlangıcı için temel olarak düÅŸünülebilir." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.