Sosyal Medya

Güncel

İran, Zakzaki'nin tıbbi muayenesine izin veren Nijerya'ya teşekkür etti

İran, tıbbi ekibin Şeyh Zakzaki'yi ziyaret etmesine izin verdiği için Nijerya'ya teşekkür etti



Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü, Nijerya hükümetinin 'Bir tıbbi ekibin Nijerya Åžii topluluÄŸunun lideri Åžeyh Ä°brahim Zakzaki'yi ve karısını ziyaret etmesine ve muayene etmesine izin vermesini "olumlu bir hareket" olarak yorumladı ve memnuniyetini bildirdi.

Bir grup tıp uzmanı ve danışmanı PerÅŸembe günü, Nijerya'da yaÅŸayan din adamı Åžeyh Ä°brahim El Zakzaki ve 2015 yılının sonlarından beri gözaltında tutulan eÅŸi hakkındaki saÄŸlık deÄŸerlendirmesini yaptı.

Ä°ngiltere merkezli Ä°slami Ä°nsan Hakları Komisyonu (IHRC) baÅŸkanlığındaki heyet, PerÅŸembe günü Zakzaki ve karısı Mallima Zeenah'ı ziyaret etti.

Nijerya'nın Kaduna eyaletinde faaliyet gösteren IMN, tehlikeli ve ayrılıkçı bir örgüt gibi hareket ettiÄŸi gerekçesiyle 2016 yılında "isyancı ve yasa dışı" ilan edilmiÅŸti.

Zakzaki, Nijeryalı General Tukur Buratai'nin konvoyunun geçiÅŸini engellemesi üzerine Kaduna'ya baÄŸlı Zaria kentinde Åžiiler ile Nijerya ordusu arasında 2015 yılında çıkan çatışmalarda gözaltına alınmıştı. Çatışmalarda çok sayıda kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.