Sosyal Medya

Ekrem İmamoğlu ilk atamalarını yaptı: 2 bürokrat, 5 danışman kim oldu?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten 17 gün sonra mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu, başkanlığının 8'nci gününde 5 atama gerçekleştirdi



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun bürokrat olarak ilk atadığı isim 1995 yılından bu yana Ä°BB kadrosunda çalışan Nuri Sait Yıldırım
 
1992 yılı Afyon Kocatepe Üniversitesi Maliye Bölümü mezunu olan Yıldırım, 1998 yılından bu yana Ä°BB TeftiÅŸ Kurulu BaÅŸkanlığı'nda müfettiÅŸ olarak görev yapıyor. Yıldırım, müfettiÅŸliÄŸinin ilk yıllarında Ä°BB Kent Orkestrası MüdürlüÄŸünde 2 yıl müdür yardımcılığı, 2012-2014 yılları arasında ise 2 sene Ä°nsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı danışmanlığını görevlerini yürüttü. Ä°mamoÄŸlu'nun atamasının ardından 25 Nisan 2019 tarihinde Ä°BB Özel Kalem Müdürü olarak görevine baÅŸladı.
 
Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun atadığı ikinci bürokrat ise Nurten UÄŸursoy oldu. Marmara Üniversitesi Ä°ktisadi ve Ä°dari Bilimler Fakültesinden mezunu olan UÄŸursoy, 1982 yılında Ä°BB'de çalışmaya baÅŸladı. 2009-2015 yılları arasında arasında GaziosmanpaÅŸa Belediyesi TeftiÅŸ Kurulu Müdürü, 2015 yılından itibaren ise Avcılar Belediyesi TeftiÅŸ Kurulu Müdürü olarak görev yapmakta iken Ä°BB Yazı Ä°ÅŸleri ve Kararlar Daire BaÅŸkanı olarak atamasının yapılması için onay alındı.
 
Ä°mamoÄŸlu'nun atadığı isimler arasında iki bürokratın yanı sıra beÅŸ de danışman yer aldı: Melih Geçek, Ertan Yıldız, Naim Erol Özgüner, YiÄŸit OÄŸuz Duman ve Murat Ongun. Ongun aynı zamanda Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi'nin basın sözcülüÄŸü görevini yürütüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.