Sosyal Medya

MHP'li Semih Yalçın: Şehit cenazelerinde tepkiler son olmayacaktır

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Çubuk'ta yaşananlar, MHP'ye fatura edilmeye çalışılmaktadır." dedi.



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Ä°stanbul Milletvekili Semih Yalçın, MHP'ye yönelik eleÅŸtirilere cevap verdi. Yalçın, "Çubuk'ta yaÅŸananlar, MHP'ye fatura edilmeye çalışılmaktadır. Lakin iÅŸin aslı baÅŸkadır. 'Bu bir tertiptir' diyenler halkın tepkilerini, duygularını, acılarını küçümsemekte, göz ardı etmektedir" dedi.
 
Yalçın, "Bölücü terör örgütü mensuplarınca Hakkari'de ÅŸehit edilen SözleÅŸmeli Er Yener Kırıkçı için Ankara'nın Çubuk ilçesinde düzenlenen cenaze töreni sırasında meydana gelen olaylar, her bakımdan ders ve ibret verici olmuÅŸtur" dedi.
 
"Åžehit cenazelerinde siyasilere yönelik tepki ve taÅŸkınlıklar ilk deÄŸildir, son da olmayacaktır" ifadesini kullanan Yalçın, ÅŸöyle devam etti:
 
"Törende CHP Lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu'na yönelik protestolar dolayısıyla derhal MHP'yi suçlayan, hafızaları nisyan ile malul ve önyargı ÅŸampiyonu CHP'liler geçmiÅŸten birkaç misal hatırlarlarsa akılları baÅŸlarına gelecektir. GeçmiÅŸte bazı bakanlara ÅŸehit cenazelerinde gösterilen tepki, ÅŸimdi CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu'na ve CHP'lilere gösterilmiÅŸtir. Dönemin siyasileri maruz kaldıkları bu tepkilerin halktan geldiÄŸinin bilinciyle genellikle üzerine fazla gitmemiÅŸ; hazımlı, sabırlı ve mutedil davranmışlardır.
 
Bu protestolara o zaman tepki vermeyen, hatta hükümetin aldığı tepkiler karşısında kıs kıs gülen CHP'liler, ÅŸimdi aynı ÅŸey liderlerinin başına gelince avaz avaz bağırmakta, çırpınmaktadır. CHP'liler, ortalığı yatıştıracak yere yangına körükle gitmektedir. Seçimlerde aldıkları birkaç belediye baÅŸkanlığıyla ellerine fırsat geçmiÅŸtir ve bu siyasi çıkar amacıyla alabildiÄŸine kullanılmak istenmektedir. 'Artık seçim atmosferinden çıkılmalı, Türkiye'nin meselelerine odaklanılmalı' diyenlerin ÅŸimdi hala seçim sonuçlarından çıkan tabloyu köpürtmeye çalışmaları manidardır. Demek ki samimi deÄŸillerdir. Demek ki 'Millet ittifakı' bunların dillerinin ucundadır, yüreklerinde deÄŸildir. Sayın KılıçdaroÄŸlu'nun açıklamaları hem sorumsuzluk hem de ucuz kahramanlıktır."
 
'KONUNUN BÄ°R DE BAÅžKA VEÇHESÄ°NE BAKMAK LAZIMDIR'
 
"Konunun bir de baÅŸka veçhesine bakmak lazımdır" diyen Yalçın, ÅŸunları kaydetti:
 
"Çubuk'ta meydana gelen türden protestolar kime yarar saÄŸlar, kimin eline malzeme verir? Kim bunu siyaset tacirliÄŸiyle kara çevirir? Kim döner döner yine kullanır? CHP'nin siyaseti, birkaç gün sonra kutlanacak 1 Mayıs'ın provası mıdır? Gezi atmosferinin yeniden getirilme çabası mıdır? Bu gibi soruların cevabı aranmalıdır. Çubuk'ta yaÅŸananlara raÄŸmen 'Bir milim geri adım atmam' diyen CHP lideri bundan ders çıkarmamışa benzemektedir. CHP sözcülerinin ve baÅŸta Sayın KılıçdaroÄŸlu'nun açıklamaları, bu meselenin çirkin ÅŸekilde kaşınacağının ve bundan sonraki muhtemel provokasyonların da siyaseten kullanılacağının iÅŸareti olmuÅŸtur.
 
Çubuk'ta yaÅŸananlar, MHP'ye fatura edilmeye çalışılmaktadır. Lakin iÅŸin aslı baÅŸkadır. 'Bu bir tertiptir' diyenler halkın tepkilerini, duygularını, acılarını küçümsemekte, göz ardı etmektedir. 'PYD'yi terörist örgüt olarak görmüyorum. Selahattin DemirtaÅŸ'ın politik duruÅŸunu beÄŸeniyorum' diyen kafayla ÅŸehit cenazelerinden siyasi rant elde etmeye, üstelik ÅŸehit ailelerinin ve halkın hissiyatını yok saymaya çalışan zihniyet aynıdır. Hem ÅŸehit ailesine baÅŸsaÄŸlığı dilemek hem de Selahattin DemirtaÅŸ'ı övmek ikiyüzlü bir siyasettir. Åžehitlerimizin katilleri ile omuz omuza hareket edip milletin acılarını anlamaya çalışmayıp görmezden gelenler için halk nezdinde elbette bunun bir karşılığı olacaktır. Meseleyi yatıştırmak yerine yangına körükle gidenlerin kendileri yanacaktır. Rüzgar ekenler, fırtına biçecektir."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.