Sosyal Medya

Özel / Analiz Haber

Kimseyi kovmayacağım diyerek noterden tasdikname çıkaran Özcan'ın işten attığı engelli işçi intihara teşebbüs etti

Seçimlerden önce kimseyi işten kovmayacağım deyip bunu da kanıtlamak için noterden tasdikname çıkaran Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan onlarca emekçiyi işiten kovdu.



Tanju Özcan ilk olarak göreve Kuran'a el basarak baÅŸlamasıyla Türkiye gündemine geldi. Ardından Bolu'daki mültecilere yönelik gıda yardımını keserek birçok kesimin nefretini topladı. Ä°craatlarıyla kamuoyu vicdanını yaralayan Özcan son olarak onlarca belediye iÅŸçisini iÅŸten kovdu. 

Kovulanlardan Biri Engelli

Tanju Özcan'ın hangi kritere göre bu kıyımı yaptığı anlaşılmıyor, iÅŸçilere yalnızca bir telefonla bir daha iÅŸe gelmemeleri söyleniyor. Bu duruma maruz kalanlardan biri de engelli statüsünde belediyede çalışan Barış YiÄŸit bir telefonla iÅŸten kovulduÄŸunu öÄŸrendi. 2 Çocuk babası Barış YiÄŸit bu durum karşısında çaresiz kalınca intihara teÅŸebbüs etti.

Öte yandan iÅŸten çıkarılan diÄŸer iÅŸçiler "Çocuklarımızı nasıl okutacağız, kiramızı nasıl ödeyeceÄŸiz" diyerek fenalık geçirdi.

HAK - Ä°Åž Tepki Gösterdi

HAK - Ä°Åž Genel BaÅŸkan Yardımcısı Halil Özdemir yaptığı açıklamada:" Kuran'a el basarak iÅŸe baÅŸladınız; ama Tüm Türkiye ÅŸu anda yaptığınız zulmü konuÅŸuyor. Daha kaç emekçi iÅŸinden olacak?" diyerek Bolu Belediye BaÅŸkanı Tanju Özcan'a tepki gösterdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.