Sosyal Medya

Soğan fiyatları ucuzlayacak mı? İlk hasat yapıldı

Fakir fukaranın yiyeceği olmaktan çıkan soğan fiyatları cep yakıyor. Hatay'da ilk hasat yapıldı, gözler fiyatlarda... Vatandaş soğan fiyatının ucuzlamasını bekliyor.



Hatay'da turfanda soÄŸan hasadı baÅŸladı. 20 Mayıs'a kadar devam edecek olan hasatta Türkiye’nin farklı bölgelerinden Hatay'a gelen tarım iÅŸçileri, sabahın erken saatlerinden akÅŸama kadar tarlalarda çalışıyor.
 
20 bin dekar alanda çalışan tarım iÅŸçileri, sökümünü yaptıkları soÄŸanları keserek çuvallara dolduruyor. Daha sonra kamyonlara yüklenen soÄŸanlar, Türkiye'nin farklı bölgelerine gönderiliyor.
 
Hatay Tarım ve Orman Müdürü Ergün ÇolakoÄŸlu, Hatay'ın soÄŸan üretiminde önemli yere sahip olduÄŸunu söyledi. Ä°l genelinde 20 bin dekar alana soÄŸan ekildiÄŸini aktaran ÇolakoÄŸlu, dekar başına 3-5 ton ürün elde edildiÄŸini belirtti.
 
ÇolakoÄŸlu, yağışların fazla olması nedeniyle hasadın biraz geciktiÄŸini dile getirerek ''Hasat 20 Mayıs'a kadar devam edecek. Ürünlerin piyasada yerini almasıyla fiyatların dengeleneceÄŸini tahmin ediyoruz.'' ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.